El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

L'amor fora de mapa

Autor/s: 
Editorial: 
Sembra
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Valoració dels usuaris: 
7.4/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Després de trencar una llarga relació en un hotel d'Alacant, el Llull caurà en una espiral que l'obligarà a plantejar-se el sentit de la vida que l'envolta. Però, sobretot, a valorar les tres potes en què s'ha sustentat la seva fràgil estabilitat emocional: la Clàudia, l'activista que s'enfronta als seus traumes amb fugides endavant; l'Eldar, el guitarrista d'origen bosnià que es guanya la vida en una funerària; i la poesia, l'arma amb què el Llull dispara contra els seus fantasmes.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

La narració és senzilla i es llegeix amb facilitat. En alguns moments em recorda els llibres de Marta Rojals, no sé si per la temàtica o per la forma d'estar escrita, o potser, per parlar del que passa als ja no tan joves d'avui quan arriben a la trentena i que no és tan diferent del que passava a generacions ja passades quan arribaven a aquesta mateixa edat on s'acostumen a prendre les decisions més decisives de la vida. Un cop el comences costa de deixar-lo.

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "L'amor fora de mapa"

Una narració en primera persona, per part del protagonista, farcida de belles poesies que la fan més valuosa. Un seguit d’històries entrellaçades sobre el procés de maduració del personatge, on es manifesta cabdal la influència dels amics més íntims –les potes del tamboret on es recolza, segons metàfora seua-- i les circumstàncies traumàtiques amb què ensopega, que omplen de valors una obra que porta camí d’esdevenir una “súper-venda” amb mèrits evidents. Destaca el valor de proposar un canvi del paradigma d’emparellament, per fugir de la família nuclear, monogàmica, del sexe unit a l’amor, del sentiment de possessió dels amants, bescanviant-lo per un amor altruista. És l’amor “fora de mapa” que anuncia el títol , l’amor fora del “full de ruta” marcat per la nostra societat heteropatriarcal, per influència d’una caduca moral religiosa, que ens afecta, i massa, siguem o no creients. Un canvi que ens obliga a nadar a contracorrent, a ser valents, a fer pedagogia, a mirar endavant; perquè el premi serà més llibertat per a tothom. Tot i no passar d’una proposta de família no tradicional a altres amics vinculats i possiblement interessats, aquesta és el necessari començament per avançar. Cal tenir-ho clar, fer servir la raó per destriar entre els nostres sentiments, en els més sincers, en els que són fruit del que realment volem, comptant amb els companys que hi són més propers. Molt recomanable.

Estimem sempre la natura, nosaltres inclosos.

Premi Miquel Martí i Pol del Terra i Cultura per la cançó basada en  el poema "Si no fores (no amb mi)" dins la novel.la L´Amor Fora de Mapa.

Musicat per Borja Penalba i Mireia Vives.