El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

L'Amant de Lady Chatterley

Autor/s: 
Editorial: 
Proa
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2008
Altres dades: 
Traducció Jordi Arbonès
Valoració dels usuaris: 
7.8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

L'amant de lady Chatterley és una de les novel·les més polèmiques de la literatura anglesa del segle XX. D.H.Lawrence hi narra les tribulacions de Constance Chatterley, una dona casada que se sent atrapada en un matrimoni asexuat. El seu marit, un veterà de guerra invàlid i incapaç de satisfer-la al llit, li suggereix que mantingui un afer amb un home de la seva mateixa clase social. Però, enlloc de buscar un amant entre els cercles de la seva condició, Connie se sent atreta per Mellors, el masover que té cura de la finca familiar, i s'embarca en una relació apassionant que l'alliberarà de la monotonia d'una vida mústia i avorrida. D.H.Lawrence, que predicava el sexe com un sagrament que ens havia de salvar a tots dels resultats de la guerra i dels enuigs de la nostra civilització, qüestiona aquí la possibilitat de trobar una autèntica igualtat a través del sexe, més enllà de les desigualtats socials. L'amant de lady Chatterley és un retrat magnífic de les relacions amoroses, amb una càrrega eròtica i una profunditat psicològica que rarament trobem juntes.
 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

La vagi llegir fa anys en castellà, l'edició de Alianza. Em va agradar. Portada al cinema amd resultat discret. Amb tot segueix sent un bon llibre eròtic. 

Us deixo una ressenya: http://www.volsllegir.cat/2011/10/lamant-de-lady-chatterley-la-biblioteca.html
 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "L'Amant de Lady Chatterley"

D H Lawrence és un dels o potser l'escriptor més eròtic que conec. No he llegit el llibre aquest de les ombres , però em sembla que que el seu autor quedaria ben a l'ombra al costat de, sobretot, "The Rainboad" "El arco iris" Crec que no hi ha una traducció al català o no la conec. En faré una ressenya, perquè tot i ser criticat per algunes feministes, penso que és impressionant com expressa el desig.

Maria Jesús