El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

L'ACUSACIÓ - Relats prohibits de Corea del Nord

Editorial: 
Edicions del PERISCOPI
Traductor: 
Hèctor Bofill i Hye Young Yu
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2017
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
9.3/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Bandi és el pseudònim d'un escriptor que viu a Corea del Nord i que durant anys ha amagat els seus escrits per protegir-los del govern.

Aquest llibre recull set històries que donen veu als ciutadans que van viure sota els règims de Kim Il-Sung i Kim Jong-Il, un dels períodes més opacs de la història del país.

I ens mostra, a través de personatges intensos i profundament emotius, com es van enfrontar al terrible absurd del dia a dia, combatent la gana, l'arbitrarietat i la persecució amb solidaritat i esperança.

emocionant i revolucionari, L'acusació ens ofereix un retrat vívid d'aquest territori hermètic i fascinant on, malgrat les sondicions inhumanes, la vida persisteix.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Set històries diferents. Set històries que donen que pensar. Des de la del l'home que no pot anar a veure la seva Mare que está a punt de morir, fins a la del nen petit que plora el dia de l'exaltació del Gran Lider, passant per la iaia, que se'l troba en comitiva per una carretera, on viatja amb tot luxe camí de Pyonyang, i que ha fet aturar tots els trens per passar només Ell i el seu sèquit, o tallan carreteres.

Fascinant també la història del director de la Fàbrica de Soja, que no pot donar de menjar a la gent, i que aquesta gent es veiu obligada a menjar bolets, alguns d'ells  verinosos.

Retrat molt fosc de Corea del Nord.

Recomenable de llegir.

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "L'ACUSACIÓ - Relats prohibits de Corea del Nord"

Un aplec de relats absolutament insòlit, fet per l'única veu que ha estat capaç d'emergir de l'interior de Corea del Nord. Una narrativa plagada d'una fina ironia, per mostrar un dels reductes més salvatges i cruels del món amb una veneració gairebé religiosa per al Gran Líder Kim Il-Sung. Molt recomanable.