El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La víuda prenyada

Autor/s: 
Editorial: 
Empúries
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2011
Valoració dels usuaris: 
3/10
Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Tal i com indica el títol, La viuda prenyada es presenta com un llibre provocatiu i transgressor, destinat a escandalitzar el lector més conservador i satisfer en canvi aquell que busqui rebombori derivat d’escàndols progressistes i ruptures morals. Amb la revolució sexual de fons, Martin Amis presenta una novel·la de llibertats on res està mal vist i tot està permès. Tanmateix, l’autor fa fallida en l’intent de retratar una generació sense límits ètics i no aconsegueix crear un relat en consonància amb allò que promet a través del títol de l’obra. 

Els protagonistes de La viuda prenyada són una generació de joves sense límits ètics, disposats a gaudir plenament de la seva sexualitat saltant-se les barreres de la fidelitat i el respecte cap als seus companys emocionals. En l’entorn idíl·lic d’un castell italià, nois i noies actuen sense pudor, intercanviant parelles i rols gràcies a l’alliberament sexual dels anys setanta. La xafogor d’un estiu mediterrani, les hormones a flor de pell i el frec a frec constant entre els joves pretén esdevenir un còctel explosiu a través del qual destaqui la novel·la.

Malauradament, l’obra d’Amis s’estanca en una història farcida de tòpics sense cap mena d’incentiu literari, convertint-se en un fracàs des de les primeres pàgines. La combinació entre un erotisme anodí i les reflexions excessivament críptiques (i en moltes ocasions impossibles de seguir) dels protagonistes desemboca en una novel·la tediosa i pesada, que contràriament al que planteja el títol només desperta somnolència al lector. 

Les referències a grans clàssics literaris com Lawrence, Austen i Brönte no aconsegueixen fer remuntar la història, sinó més aviat l’enfonsen en un collage de fragments enganxats sense traça que avorreixen terriblement. Dil·latada en excés i amb un estil narratiu monòton i gris, La viuda prenyada és en definitiva un bluf enganyós gens imprescindible.

També ho podeu trobar a http://racoperllegir.wordpress.com/

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"La víuda prenyada" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!