El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La vida simple

Autor/s: 
Editorial: 
Alfaguara
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2013
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Sylvain Tesson és un escriptor de llibres de viatges i aventurer que va voler experimentar què passava si s'aturava, si deixava d'anar amunt i avall i vivia sol en una cabana davant del llac Baikal a Sibèria (Rússia), el llac més profund i que conté més aigua del món. El resultat m'ha semblat fantàstic. Es tracta d'un diari en què desfilen les idees, les lectures, les angoixes, les alegries i tots els sentiments que l'autor experimenta en aquests sis mesos. L'acompanyen el llac, el bosc, els animals que hi viuen i també alguns veïns, que de tant en tant i a peu pel llac, en cotxes 4x4 o en barca (depenent de l'època de l'any) li fan una visita. En els últims mesos, l'acompanyen també un parell de gossos fidels i algun amic que no vol deixar de compartir per uns dies la vida simple al costat del llac.

Neu, gel, salmons, óssos, fred i molt de vodka van omplint les pàgines d'aquest fantàstic quadern de bitàcora. Syvain Tesson intenta ser feliç en aquesta vida simple a prop de la natualesa, dels boscos i del temps, que s'adona que el fa més lliure.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Un amic em va enviar per mail una ressenya de La vida simple perquè sabia que me n'anava a Sibèria, al llac Baikal, a prop d'on l'autor, Sylvain Tesson, va viure en una cabana durant sis mesos. Pocs dies després, em van deixar el llibre i el vaig començar a llegir abans de marxar de viatge. El vaig deixar per acabar perquè volia saber si em faria el mateix efecte després d'haver vist l'escenari de la història, i l'he acabat ara que ja torno a ser a casa i que la imatge del llac Baikal m'ha quedat enganxada a la retina.

Un molt bon llibre, que val la pena tenir en compte. Deixar-se endur a la vida simple et fa pensar en com ens compliquem massa lluny dels boscos i dels llacs salvatges. Acabar-lo després del retorn ha estat una manera de no deixar del tot les aigües blaves del Baikal.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"La vida simple" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!