El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La veu del Cyrano

Autor/s: 
Editorial: 
Empúries
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Valoració dels usuaris: 
0/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

La mort sobtada del gran actor i doblador Quim Pruna, que estava a punt d'estrenar una versió rockera del Cyrano, sacseja la vida de la seva dona i de la filla adolescent. La vídua, la Lola, es reclou en una mena d'exili urbà, acompanyada pels skaters de la plaça dels Àngels i per la seva filla Nora, que s'hi baralla per fer-la reaccionar, amb l'ajut d'una àvia vital i bromista. La Lola evoca el passat del Quim, des dels inicis en el teatre amateur fins al gran éxit a l'escenari, sempre junts i amb algun secret que la mort acabarà desvelant. La veu del Quim, present en el doblatge de tants anuncis i pel·lícules, continua resonant en la vida de la Lola. Mentrestant, per a la jove Nora es va obrint tot un món nou, també vinculat al teatre, amb Nova York a l'horitzó.

Una història breu i fresca, escrita amb un to que sap combinar la comèdia amb la tragèdia, la simpatia amb la gravetat, l'humor amb l'emoció.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

És la primera novel·la d'aquesta autora. Escrita en primera persona, un capítol per a la Lola i un per a la Nora, sorprèn agradablement pel realisme del registre utilitzat per a cadascun dels personatges, es nota que l'autora és tota una professional de la llengua.

D'altra banda és una història ben travada amb uns personatges molt ben dibuixats i creïbles, potser l'àvia grinyola una mica, que ens endinsa en el món del teatre amateur i professional i que ens fa reflexionar sobre les relacions de parella, entre pares i fills i sobre com ens enfrontem a la pèrdua d'un ésser estimat.

En resum, una novel·la que es llegeix molt bé i que ens fa desitjar que sigui la primera però no la darrera.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"La veu del Cyrano" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!