El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La saviesa combinada. Reflexions sobre ecologia i altres ciències.

Editorial: 
Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Altres dades: 
Col.lecció Catàlisi
Valoració dels usuaris: 
7/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

L’ensenyament superior, la recerca —principalment en ecologia— i la seva difusió, així com la comprensió pública de la ciència, formen el nucli de La saviesa combinada. El lector, a més, hi trobarà personatges històrics o actuals que han deixat una empremta profunda en la recerca i el pensament científic, i també la necessitat de reconèixer la ciència com a cultura, al mateix nivell que les humanitats. La ciència-ficció, l’Institut d’Estudis Catalans, la història, la llengua, el canvi climàtic i les reivindicacions polítiques i socials completen una obra nascuda d’una llarga trajectòria que ha sabut combinar àmbits ben diversos del coneixement. Joandomènec Ros —ecòleg, universitari, acadèmic, divulgador, lletraferit, somiatruites— ha fet una tria dels seus articles adreçada a un lector interessat poc o molt en la ciència i delerós d’entendre el món actual i de poder opinar sobre els temes de base científica que se li plantegen cada dia.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Un recull d’articles bastant recents o de nova composició d’aquest distingit ecòleg i actual president de l’IEC, que ja havia llegit abans com a autor de diversos llibres i traduccions de temàtica científica, i escoltat anteriorment en classes magistrals a l’UCE. “La saviesa combinada” és una obra miscel·lània, multidisciplinària com el seu autor, on tracta qüestions diverses, sol o acompanyat d’algun dels seus col·legues, per reflexionar sobre ecologia i altres ciències, naturals o socials. Per remenar, triar i aprendre sobre algunes qüestions al voltant de la ciència i els científics. En aquesta lectura m’han interessat especialment “Les llengües evolucionen...”, “Unes reflexions sobre història”, “Allò que Darwin no sabia”, “Digueu-me somiatruites...”. Recomanable.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"La saviesa combinada. Reflexions sobre ecologia i altres ciències." encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!