El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La plenitud de la senyoreta Brodie

Autor/s: 
Editorial: 
labreu Edicions
Traductor: 
Ferran Ràfols Gesa
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

La senyoreta Brodie que dóna títol al llibre fa de professora en una escola per a noies a Edinburg durant els anys 30. Durant la Primària, escull un grup d'alumnes i les fa el seu grup de protegides, expandint la seva educació fora de l'horari escolar. Quan les noies passen a Secundària, segueixen reunint-se periòdicament amb la senyoreta Brodie, tot i que aquesta ja no els dóna classe. Rere la seva façana d'alliberament sexual, poc a poc observem com el mètode educatiu de la senyoreta Brodie es basa en projectar les seves pròpies inquietuds i ansietats en les pròpies noies. Tanmateix, a mesura que es fan grans les noies van descobrint el seu joc i van evolucionant per elles mateixes.

Spoiler: Prem per desplegar
Finalment, una d'elles acabarà traint la professora davant de la direcció de l'escola, però la gràcia de tot plegat és que miss Brodie no arribarà a saber mai quina d'elles és la traidora.

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

És una novel·la plena d'encant i misteri, que es llegeix molt bé gràcies a la seva brevetat, però que a la vegada esdevé complexa a molts nivells. Per exemple, la cronologia de la novel·la va barrejant diferents èpoques i períodes de temps a la vegada, i en aquest sentit es fa molt atractiva perquè tot acaba basant-se en la informació que cada personatge té o deixa de tenir, mentre que els lectors acaben tenint el punt de vista privilegiat en tot moment. És l'únic llibre que he llegit de Muriel Spark fins ara, i m'ha encantat per la seva originalitat. 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"La plenitud de la senyoreta Brodie " encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!