El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La paraula contrària

Autor/s: 
Editorial: 
Sembra
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Altres dades: 
Próleg de David Fernàndez
Valoració dels usuaris: 
7.5/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Considerat uns dels millor escriptors italians de de tots els temps, Erri De Luca s’enfronta a una pena d’un a quatre anys de presó. El delicte, haver expressat en una entrevista que les obres del Tren d’Alta Velocitat a la Vall de Susa s’havien de sabotejar. Una construcció que, des dels anys noranta, manté als habitants d’aquesta vall alpina en peu de guerra, a causa l’enorme impacte mediomabiental però també pels riscos per a la salut que comporten la perforació d’unes muntanyes repletes d’amiant i urani.

A La paraula contrària Erri De Luca respon al seu processament amb un poderós al·legat en defensa de la llibertat d’expressió així com de la relació entre la cultura i les lluites socials. També, de la necessitat de fer d’altaveu de les opinions silenciades. Repassant les seues vivències en la convulsa Itàlia dels anys setanta, així com la influència que l’obra d’Orwell i el compromís de Pasolini excercí en les seues idees, aquest antic obrer de la FIAT reinvindica el seu “deure”, abans que “dret”, a dissentir en els temps de foscor que compartim.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Un opuscle que conté un article denúncia del processament de l’autor, escriptor reconegut, per haver instigat en una entrevista al sabotatge de les obres del tren d’alta velocitat Torí-Lió, als seu pas per la vall de Susa, per posar en greu perill la salut dels seus habitants, en contenir el subsòl amiant i urani. Una argumentació en favor de la llibertat d’expressió. Interessant; tot i que una mica massa curt. 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"La paraula contrària" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!