El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La nit dels ignorants 2.0

Autor/s: 
Editorial: 
Angle Editorial
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2013
Valoració dels usuaris: 
9/10
Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

Bona nit, ignorants. Des del 1987, a les nits de Catalunya Ràdio es viu un fenomen comunicatiu màgic: els oients mateixos fan un programa: La nit dels ignorants. Un espai de comunicació i companyia que des de fa unes temporades ha encetat la seva versió més internauta: La nit dels ignorants 2.0. El programa parteix de la idea que tots som ignorants, que sempre ens fem preguntes, que sempre busquem respostes i que mai no volem estar sols. I amb aquestes mateixes idees neix aquest llibre La nit dels ignorants 2.0 Les 200 preguntes i respostes més singulars, que és també un homenatge a tots els oients d’aquests anys.

En Ferran Grau, autor del llibre sap combinar grans premisses o explicacions generals sobre la persona curiosa, el perfil del curiós, les preguntes mai contestables, les preguntes recurrents, les preguntes amb més d’una resposta amb les 200 preguntes i respostes triades per les seves particularitats.

En aquest llibre adreçable a tots els públics podem aprendre coses com: d’on prové l’expressió venir de “la quinta forca”, l’origen de l’expressió “per quins set sous” o vivències i tradicions populars que donen nom  al carrer de les tres dones i al carrer dels tres llits del barri gracienc.

Preguntes i respostes àgils de llegir i que, vulguis que no, al ser curioses, molts de nosaltres ens les hem fet en un moment o un altre. Les respostes proposades pels mateixos oients demostra que en aquest llibre i al corresponent programa de ràdio abunden les persones curioses i ignorants en el perfil socràtic en que “només sé que no sé res” i motiven la seva investigació per aprendre dia a dia coses noves per enriquir la seva quotidianitat.

Personalment i com a ignorant, m’ha impactat saber que els drets dels Beatles són propietat de Michael Jackson i els seus hereus, en quin idioma pensen els sords i l’origen dels idiomes fets servir per Tolkien a El Senyor dels Anells.

Coneixements populars es barregen amb coneixements físics i mèdics caracteritzats per un to desenfadat i planer, una lectura que és un  goig de tenir a l’abast i fullejar-lo poc  a poc, amb set i gana de coneixements.

Com a gran ignorant, desconeixia l’èxit d’aquest programa i puc dir que un cop el sens un dia ja vas llest… no pots deixar de sentir-lo i la motxilla de coneixements se’t va carregant.

El mateix director del programa, en Xavier Solà anuncia “El programa és de la gent. La mateixa gent que nit rere nit s’aplega al voltant d’una ràdio amb un objectiu: el goig d’aprendre i saber al servei del coneixement i la companyia.”

Un dels llibres de no ficció més recomanable del moment. Si en teniu l’oportunitat no us el perdeu.  Gaudiu de la lectura ignorants. Us ofereixo un tastet.

http://angleeditorial.com/tasts/nitignorants.pdf

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"La nit dels ignorants 2.0" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!