El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La nena perduda

Autor/s: 
Editorial: 
La Campana
Traductor: 
Cesc Martínez
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Altres dades: 
Isbn 978-84-16863-02-0. Títol original: Storia della bambina perduta (2014)
Valoració dels usuaris: 
8.5/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

La nena perduda és el quart i últim volum de L’amiga genial, la saga italiana de més èxit dels últims anys, que ha valgut a l’autora el reconeixement com una de les escriptores més importants de tot el món.

Ara la Lina i l’Elena són adultes i han pres camins diferents: l’Elena va deixar Nàpols per casar-se i convertir-se en una escriptora d’èxit a Milà. Però un amor de joventut que torna a brotar la porta de nou a Nàpols, on l’espera la Lina, que ara ja és mare i a més ha triomfat a la seva manera en el negoci local. L’Elena és la senyora culta; la Lina, aparentment, continua sent aquella dona de barri ignorant i poc disposada al refinament. Però la intel·ligència pura i la intuïció són al costat de la Lina.

Els fets es precipiten quan un bon dia, de cop i volta, desapareix la filla de la Lina: ¿assassinat, segrest, mort? No ho sap ningú, i al barri tothom murmura. Des d’aleshores la Lina ja no és la mateixa, i la bogeria assetja. Tothom, tot –homes, dones, el paisatge, la ciutat de Nàpols sencera– es converteix en testimoni del dol d’una mare que no sap plorar i que un bon dia desapareixerà també i tornarà el lector a les primeres pàgines d’aquesta esplèndida saga.
«La tetralogia es tanca aquí definitivament sota una creixent, lúcida i poderosa temperatura dramàtica que la converteix en una de les grans narracions del nostre temps.» José María Guelbenzu, El País

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

En aquesta quarta novel·la de la tetralogia, que s’inicia en el moment en què finalitza la tercera, l’Elena ens narra els períodes que comprenen la maduresa i la vellesa. Ens trobem davant d’una Elena encarada a una lluita per compaginar filles, amant i feina, on es produeix, en la seva amistat amb Lila, una retrobada intensa i compartida, a raó de les seves noves maternitats, on s’han d’acarar amb la mort i desaparició de familiars i amics, la separació de la parella, en una època on no era habitual, les diferents formes de veure les drogues segons l’òptica que s’utilitzi, com l’entorn, on et trobes en cada moment, modifica i canvia el punt de vista, tant dels fets com dels temes a tractar, també trobem una reflexió sobre el món de la literatura i dels escriptors, on no tot són flors i violes.

 

Amb els quatre volums: l’Elena, ens conta la seva peculiar amistat amb Lila, des de la infància, als anys quaranta, fins a l’actualitat, assistim al repàs de tota la seva vida i al retrat dels moviments de la societat durant aquest període, focalitzat a Nàpols i Itàlia però extrapolable al nostre entorn més proper. Narració captivadora en tot moment, on l’amistat, la vida i la humanitat ens toquen el cor, les passions, siguin del tipus que siguin, ens commouen i, l’autora, ens fa anar per on vol, amb un retrat humà i social.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "La nena perduda"

Bon dia Bonàs, veig que ja has acabat amb tota la nissaga de la Ferrante.

Aquest últim llibre a mi em decebre una mica, potser quan has llegit els altres tres ja no se que esperes, però per mi perd una mica de l'alè o el ritme dels altres.

A mi personalment,em va crear molt desasosec, angoixa.

De tota manera, tampoc l'etiquetaria com novel.la - Drama, jo no sabia massa on incloure aquestes quatre novel.les però potser es una barreja de coses però com a drama no la inclouria.

gràcies, bona feina!

Maff