El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La muerte de Ulises

Editorial: 
Tusquets Editores
Traductor: 
Ersi Marina Samará Apiliotopulu
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Valoració dels usuaris: 
0/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Llibre de 8 contes, que explica les sempre difícils relacions entre: Grecs - Turcs i Txipriotes. 2 dels contes s'escapen una mica del normal y van a parar a la Segona Guerra Mundial. Es curiòs observar com hi ha gent arrelada entre els principals països, (Grècia i Turquia), de manera que hi ha Grecs d'Estambul, i Turcs d'Atenes. Els 2 pobles estan d'acord i d'una manera indirecta fan culpables de les seves males relacions als Txipriotes, que es la tercera pota d'una banqueta que no acaba d'aguantar-se dreta. En un segon termini, afegiriem els problemes derivats dels seus veins, tals com: Albanesos, Rumanesos, Búlgars, Serbis, Kosovars i Macedonis. Quedan pel final els pobres Armenis, que paguen els plats trencats de tots. Si una cosa mostra aquest llibre, és el problema religiòs, on sembla que el cantó d'Anatòlia i Capadòcia, porta de corcoll a tots el demés.

Això, disfressat de novela de misteri, que es resolen d'una manera molt simple. El nom que dóna títol al llibre és el número: 5

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Ulises, el protagonista del relat que dóna títol a aquest volum, es un vell grec que, quant veu apropar-se la mort, decideix que l'enterrin en el lloc on va somiar: Estanbul, la seva verdadera pàtria. I és que el poble grec viu en el segle XXI, amb l'arribada de refugiats que s'allunyen de la guerra, allò que ja van experimentar en carn pròpia a tot el llarg del segle anterior.

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"La muerte de Ulises" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!