El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La mirada enrere

Autor/s: 
Editorial: 
L'albí
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Altres dades: 
isbn 978-84-15269-28-1.
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

La Cristina i el Carles decideixen marxar de Barcelona i instal·lar-se al poble de la Frondesa, concretament a la Masia Vella, disposats a encetar un canvi de vida radical. Ell pinta, ella vol escriure. Però quan a la Cristina li vénen a les mans, de forma totalment inesperada, els papers escrits per l’Agnès —una de les persones que van viure molts anys a la Masia Vella—, s’adona que no podrà separar la seva nova aventura vital de la que podia haver estat la d’aquella dona misteriosa, la personalitat i els secrets de la qual haurà d’intentar conèixer i desvetllar. Perquè, al llarg de la guerra i de la postguerra, l’Agnès i la seva família van veure el mateix paisatge que ara ella té davant dels ulls, van conrear aquella terra i van viure en aquella casa on la Cristina també ha decidit, com va fer un dia l’Agnès, recomençar.

 

Marila Pons va néixer a Barcelona l’any 1943. Va estudiar Teologia a la Facultat de Sant Pacià de Barcelona. Ha obtingut diversos premis literaris, entre els quals cal destacar el XL Premi Recull de Narració “Joaquim Ruyra” 2004 per l’obra Històries de fum (2005). Posteriorment, ha publicat Temps de verd, temps de madur (2008) i L’armari (2010), ambdós títols editats dins d’aquesta mateixa col·lecció. Forma part del col·lectiu Narradors Centrals. Ha participat en els dos reculls que han publicat fins ara, De tot cor (2012) i Tot és possible (2014).

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

En aquesta novel·la se’ns mostren els temps de la guerra civil i la postguerra en l’eix d’una família, la seva masia i el poble en què es troba ubicada. Història lligada amb l’actualitat per les notes o diari de la protagonista d’aquella època, l’Agnès, amb l’actual, la Cristina, i guardades o trobades en l’amagatall d’un escriptori, que ha perdurat durant el pas del temps. Hi trobem qüestions com l’amor, els desacords per les herències, el desarrelament, el camí a adoptar envers el passat, els començaments de nou a raó de daltabaixos en la vida, les disputes familiars, i que, en definitiva, a tot arreu, se’n fan, de bolets, quan plou. Una narració que flueix amb seducció.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"La mirada enrere" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!