El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La màgia de l'ordre

Autor/s: 
Editorial: 
Ara Llibres
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
8.5/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

La màgia de l’ordre ha triomfat no només a casa nostre, sinó que ha estat supervendes en més d’un país. La seva autora, Marie Kondo, és una japonesa que s’ha inventat el seu propi mètode (anomenat KonMari) on s’estableixen les pautes per endreçar diversos espais: des d’habitacions a cases particulars, passant per oficines. I ve a explicar que tenir els espais endreçats és també una forma d’ordenar de la nostra ment. Crec fermament que les dues coses estan relacionades, però reduir-ho tot a un mètode, no deixa de ser una forma simplista de veure el món. Cadascú té el seu ordre espacial i mental, i haver de buscar en un llibre com ordenar les teves coses, no deixa de ser una visió molt limitada de la realitat.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

La màgia de l’ordre, al meu entendre, ve a ser una apologia del materialisme i no fa, precisament, gal·la de la reutilització i el reciclatge. Un llibre que tot i haver estat súper vendes a molts indrets, no és aplicable a tot arreu, ja que cada cultura té la seva manera de concebre l’ordre i l’espai. No deixa de ser, però, un llibre curiós de llegir i fullejar per veure cap a on va la nostra societat, fins al punt que ja tenim fins i tot a les llibreries un segon volum molt semblant de la mateixa autora, que ha muntat el seu propi negoci de consultoria d’organització, titulat La felicitat després de l’ordre. Serà una nova forma de coaching?

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "La màgia de l'ordre"

Wow, ummmmmmmmm aquest llibre , amb l' etiqueta encertada, no és per grans lectors però fantàstic, no parlo de forma, d' estil, ni d' argument, és un llibre per algú, qualsevol de nosaltres,que vol posar ordre , però vaig més enllà dels nostres objectes físics sinó ordre en gestionar emocions...

Maff

És un llibre que pot ajudar, sí, però estic d'acord amb el comentari de la fitxa que no pot extrapolar-se en tots els casos i cultures. Vaig entendre el missatge de desprendre's de les coses, però per molt que una cosa m'agradi o em sigui útil, no em veig agafant-la i dient-li "gràcies". Veig impossible també fer endreça durant un dia sencer, i la resta de coses que s'han de fer?

Tot i així, hi ha molt bones idees i està bé poder-lo llegir i aplicar allò que ens sigui més pràctic en les circumstàncies que estiguem.

Tenia moltes expectatives posades en aquest llibre, ja que es récord de vendes. A mes parla d un tema que m apassiona, l ordre. L he trobat poca profundidad i masas metodic. Crec que por ajudar a fer reflexionar a persones molt poc endressades pero poca cosa mes.