El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La Hija del Curandero

Autor/s: 
Editorial: 
Plaza & Janés / DeBolsillo /
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2001
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Dues generacions unides pels records i les dualitats. La Ruth és una escriptora que fa de negre. Escriu llibres, principalment assajos i d’autoajuda, que més tard firmaran altres. Casada amb un company de ioga separat i amb dues filles, esdevé el prototip de xinesa-americanitzada que ens imaginem: viu al país capitalista per antonomàsia i està en busca d’allò zen i autèntic. La seva mare, xinesa de naixement i resident americana per obligació, lluita contra un Alzheimer incipient i deixa escrites les seves memòries, que més tard trobarà la Ruth.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

És, precisament, la plasmació d’aquestes memòries el més interessant de La filla del curandero. En elles, la vella LuLing escriu sobre la seva infància i joventut en una aldea xinesa. Amb l’acurada descripció dels llocs i les reminiscències al passat i a les tradicions de Xina, ningú diria que l’escriptora, l’Amy Tan, és una escriptora estatunidenca, filla d’immigrants xinesos nascuda el 1952 i no una pròpia protagonista d’aquella època nascuda a principi del segle XX.

El llibre es divideix clarament en dues parts: l’actual vida de la Ruth (el més fluixet) i les memòries de la LuLing, la seva mare, on la ‘Tita Querida’, qui va cuidar de la LuLing en la infància, esdevé un del principals personatges. Com a totes les memòries familiars, s’hi amaguen secrets i rancors que serviran a la Ruth per entendre perquè la seva mare és com és i és comporta com ho fa. Amb aquestes memòries queda més eloqüent que mai que “tothom té un passat”.

Amy Tan, coneguda principalment per la seva obra El club de la Bona Estrella, esdevé una escriptora referent en descriure relacions i conflictes entre mares i filles de cultures i generacions diferents. Darrerament és notícia per la seva última novel·la El valle asombroso (que encara no té traducció en català!).

Recomable per aquest estiu!

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"La Hija del Curandero" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!