El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La fada negra

Autor/s: 
Editorial: 
Labutxaca
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2018
Altres dades: 
Isbn 978-84-17031-41-1. Premi Josep Pla 2017
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

Barcelona, 1843. Una nit d’estiu, un nen apareix degollat en un fumador d’opi. En Llàtzer Llampades, un capità de vaixell expulsat de la marina mercant, a qui un tràgic naufragi ha marcat per sempre, es converteix en policia empès per les circumstàncies. El país viu la minoria d’edat de la reina Isabel II. Governa el seu regent, l’odiat general Espartero. A la ciutat, bruta i claustrofòbica, plena de barricades i fantasmes i asfixiada per les muralles, està a punt d’esclatar la revolució. Per reprimir-la, l’exèrcit es prepara per a un llarg i brutal bombardeig que durarà tres mesos.

Sota les bombes, enmig del setge militar i nomes consolat per la seva ardent amant, el capità Llampades haurà d’esbrinar qui és el misteriós assassí de les criatures.

Premi Josep Pla 2017.

Xavier Theros (Barcelona, 1963) és antropòleg, escriptor i poeta. Cofundador del duet de poesia Accidents polipoètics i autor de diversos llibres sobre la ciutat de Barcelona com La Sisena Flota a Barcelona (Premi Josep Maria Huertas Claveria) o Barcelona a cua d’orella (2013). Col·labora regularment als diaris El País i Ara i a la revista Viajes National Geographic. La fada negra és la seva primera novel·la.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

Aquesta és una novel·la històrica, la qual també porta emmascarada una de negra, en el marc d’un dels nostres episodis històrics, es relaten els successos, es reprodueix l’ambient, tota la idiosincràsia del moment, assistim a la revolta mentre seguin els passos d’una investigació criminal, veiem desfilar tota la patuleia, com els mals, siguin la brutícia, l’opi i l’alcohol, les addiccions, la salut mental i les patologies, la rivalitat, el poder, el crim... afecten als personatges i la societat, el seu viure o malviure, ens captiva pel llenguatge, la seva fluïdesa, el ric repertori segons correspon a cadascú, les descripcions de la ciutat, d’uns protagonistes sòlids, la narració ens desviu pel seu realisme delectant-nos.

 

 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"La fada negra" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!