El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La dona immòbil

Autor/s: 
Editorial: 
Edicions 62
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
7/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

La dona immòbil és una història d’històries que graviten a l’entorn d’una dona de considerable atractiu, l’Helena Graus, que es veu forçada a la immobilitat per culpa d’un accident domèstic.

Ella és el centre d’atenció de quatre homes que en diferents moments de la vida hi han mantingut una relació sentimental: el marit, polític d’èxit que es presenta a unes eleccions imminents; un pianista de renom, l’amant actual; un ric i solitari fi nancer que havia mantingut una relació amb ella quan eren joves; i un metge compromès, amb qui havien estat amics.

Tots els personatges han patit alguna relliscada oculta. Gent que potser va coincidir en una joventut que ja no és la que era i que ara es retroben. Tancats en una casa de muntanya i aïllats per una nevada imponent, hi ha l’escalfor de l’amor i dels antics afectes, però també por, penediment i expiació. I un vell pastor que posa en evidència que les conseqüències del passat condicionen el futur.  

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Trobat a la biblioteca mentre feia cua per fer el préstec. Una bona troballa.                                                                                                                                                                                                                   .

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "La dona immòbil"

Com ja és habitual en mi, va caure a les meves mans en una d'aquestes llibreries ReRead de segona mà i v aig pensar que, després de l'èxit de "Tots el port es diu Helena", valia la pena tornar a llegir Barril, i sobretot si es tracatava de la seva darrera obra, així que com molt bé explica moserr, Joan Barril va descriure la fragilitat de la vida i de l’amor, el pes del passat en el present i el poder de les circumstàncies, la seva última novel·la.

A La dona immòbil, publicada pòstumament, i on va sortir una de les seves millors parts com a novel·lista, Barril crea un gènere nou, difícil de classificar, amb un narrador que tot ho veu, però deixa lliure la interpretació.

La dona immòbil, té com a centre d’atenció una dona, l’Helena Graus, que fa gravitar al seu voltant quatre homes amb els quals ha mantingut algun tipus de relació sentimental: el marit, polític en campanya i favorit a les enquestes; l’amant, pianista de renom; el ric i solitari crack borsista amb qui va mantenir una relació durant la joventut; i un vell amic, metge del poble on l’Helena ha passat tants moments clau de la seva vida.

A causa de l’infortuni de les circumstàncies, els quatre homes es trobaran aïllats en una casa de muntanya on afloraran sentiments, records i sobretot pors. Però, contra tot allò previst, a la trobada si sumarà sense ser-hi convidat un altre presència masculina que posarà en relleu com d’importants són mesurar les acciones de les nostres vides perquè en qualsevol moment el passat ens pot perseguir i recordar els nostres actes condicionant el futur i, llavor sí, fent aflorar la por, aquesta vegada la por al futur.

De lectura pasauda, és recomanable!