El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La dona del tigre

Autor/s: 
Editorial: 
Angle
Traductor: 
Ferran Ràfols Gesa
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2011
Altres dades: 
Isbn 978-84-15002-68-0. Títol original: The tiger’s wife
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

Amb un brillant entramat de mites familiars i històries de pèrdua i amor, Téa Obreht ha teixit una novel·la intemporal, hipnòtica i màgica que l’ha establert com un dels autors més originals de l’actualitat.

Els fets passen als Balcans, en un país que es recupera després de l’última guerra. Natalia, una jove metgessa, arriba en missió humanitària a un orfenat. Pel camí rep la notícia de la mort sobtada del seu avi, també metge, en un poble remot. Les històries que li explicava el seu avi, com la de la dona del tigre o l’home sense mort, juntament amb la història convulsa del país, conformen una teranyina de personatges propers i màgics que hipnotitzen al lector. Obreht beu de les fonts de la narrativa popular europea per construir una extraordinària novel·la, plena de bellesa i imaginació.

La novel·la de l’any (Premi Orange 2011)

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

En aquesta novel·la que es desenvolupa en dos fils, un en un present, durant la guerra i postguerra a Iugoslàvia, i l’altre en un passat, els records i la reconstrucció d’episodis de la vida de l’avi, ambdós s’interrelacionen i per moments es fusionen durant la narració, contenint moltes dosis d’un camí entre metàfora i faula màgica, trobem els personatges definits per mitjà de contrastos oposats, són reconsagrats, geniüts, esgalabrosos, perillosos... però l’amabilitat personificada, cordials, entranyables, afectuosos, dignes d’estima... Se’ns mostren els estralls de la guerra, les seves repercussions, l’horror... de forma subliminal i intuïtiva, pel paisatge, pel relat de diferents fets, et va alhora captivant i omplint-te d’incertesa, d’escepticisme i de la desesperació palpable.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"La dona del tigre" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!