El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La dolça Caterina. L'última de les Malastruga

Autor/s: 
Editorial: 
Edicions Cal·lígraf
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Altres dades: 
isbn 978-84-944004-5-2
Valoració dels usuaris: 
9.5/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

La dolça Caterina abasta una saga familiar que neix a Les Guilleries per anar a raure a Torroella de Montgrí a començaments del segle passat. Després d’uns anys en aquesta població, la família ha de marxar del poble i acaba habitant una masia vora el cingle a la Punta dels Cinc Sous a l’Escala.

La Malastrugança que regeix la vida de l’Antònia Martí, anomenada al poble la Malastruga, domina unes passions que es contraposen amb força a la vida de les dones de la família, tal com descobreix la Caterina, l’última de les Malastruga, qui a través dels retalls de la vida dels seus avantpassats i el retorn als paratges de la seva infantesa a l’Escala, descobreix aspectes inimaginables de la seva pròpia història.

Els fets, quotidians, permeten descriure els indrets meravellosos pels que transiten els personatges; detallen formes de vida i aspectes històrics de les poblacions que recorren i evidencien la vida als masos, el dur ofici dels pescadors, l’impacte de la Guerra Civil a les petites poblacions, la transformació dels pobles de costa amb l’arribada del turisme... En definitiva, plasmen una manera de viure que lentament es diluirà al llarg del segle XX.

Montse Castaño (Girona, 1967) va estudiar Relacions Públiques a l’Escola Superior de Relacions Públiques de la UNED. Ha centrat la seva trajectòria professional en el món del màrqueting, la publicitat i la comunicació. Va ser responsable del Departament de Publicitat, Màrqueting i Comunicació i Relacions Institucionals de la Companyia Aèria-Escola de Pilots Center Vol. Ha treballat també a la secció de Dinamització Cultural del Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala (de la qual és troba en escedència). Actualment és responsable del Departament Comercial i de l’Àrea de Comunicació, per a la província de Girona, de l’emissora de ràdio FeM Girona La Xarxa 92.7fm, on també desenvolupa tasques de locució i creativitat. La dolça Caterina és la seva primera novel·la.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

En aquesta novel·la d’una nissaga de cinc generacions, on la narració segueix dues línies, la present i la del passat que va reconstruint la història amb les seves giragonses fins al present, trobem un retrat del que era la vida i l’entorn a l’època, així com un rerefons de la importància i implicacions que adquireixen i condicionen el nostre futur les decisions que prenem dia a dia, moment a moment.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"La dolça Caterina. L'última de les Malastruga" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!