El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La conspiració dels heretges

Autor/s: 
Editorial: 
Ediciones B
Traductor: 
Albert Vitó
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2001
Altres dades: 
Isbn 978-84-666-0628-8. Títol original: The book of Q.
Valoració dels usuaris: 
7/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

Àsia Menor, segle VI. Després de constants enfrontaments amb l’Església cristiana, el maniqueisme, una secta herètica, desapareix dels annals de la història.

Bòsnia, 1992. Ian Pearse, un estudiant de teologia nord-americà enviat en una missió de pau a Bòsnia, s’enfronta a un greu dilema després d’haver mantingut una intensa relació amb una jove croata.

Roma, avui. Un manuscrit codificat arriba a les mans del pare Pearse, convertit ara en un investigador de la Biblioteca del Vaticà. Portat per la seva curiositat acadèmica, Pearse fa traduir el document i es troba davant d’uns resultats sorprenents: el manuscrit conté una oració maniquea, «Llum perfecta», de la qual fins aquell moment no es tenia cap constància.

Els documents acabats de descobrir desvetllen un fet sorprenent: el maniqueisme, durant segles considerat un moviment erradicat a les albors del cristianisme, hauria perdurat a l’ombra amb un objectiu clar: eliminar el catolicisme per imposar una nova fe. Del Vaticà a Grècia i de tornada a Bòsnia, Pearse intentarà evitar que la conspiració aconsegueixi els seus fins.

Jonathan Rabb, autor d’El señor del caos, demostra un cop més la seva habilitat per crear una novel·la d’intriga a partir de la seva erudició en temes polítics i religiosos.

«Rabb ens ofereix un fascinant gresol de documents secrets, misteris de l’antiguitat, agendes ocultes i conspiracions atemporals.» Katherine Neville, autora d’El vuit.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

Aquesta novel·la és un thriller de caràcter religiós, la qual cosa implica amplitud de mires al llegir, ple de suspens i intriga, on no falta el repertori de visions i pràctiques polítiques de les diferents faccions, el qüestionament de la fe, i, encara que enganxa, no va més enllà d’un mostrari i una aventura per entretenir-se.

 

 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"La conspiració dels heretges" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!