El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

A la colònia hidràulica i altres contes

Autor/s: 
Editorial: 
Pagès Editors
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

L'autora, amb el to irònic que caracteritza la seva obra en general però sobretot la narrativa breu, ens exposa diferents escenaris i situacions on el tema de la mort apareix amb tractaments i enfocaments ben diversos. Fins al punt que, en més d'una i més de dues ocasions, la lectura us dibuixarà un somriure còmplice. Així, teniu la descripció un tant futurista i fregant la ciència- ficció a “De pesca”, o us podeu endinsar en el terreny de la fantasia a “Tot un personatge”. Podeu viure una trobada ben peculiar a “Ens coneixem?” o una mort vorejant la comicitat grotesca a “Suïcidi”. També hi trobareu sentiments o desitjos com la venjança, la gelosia, la por, la curiositat... o la denúncia.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Feia temps que tenia pendent llegir a la Sílvia Romero, per una cosa o per altra aquest moment no acabava d’arribar mai. Per això quan l’autora em va oferir de llegir el seu últim treball, vaig acceptar amb els ulls tancats. I ara tinc claríssim que no serà l'únic que llegeixi de l'autora.

 

«A la colònia hidràulica i altres contes», guanyadora del XXIV Premi de Narrativa Vila de l’Atmella de Mar 2016, trobem un recull de tretze contes amb un mateix fil conductor: la mort.  Quan vaig llegir això, a la contraportada del llibre, vaig pensar que seria un llibre trist, que millor tenir la caixa de mocadors a mà, que em conec i sé com acabo... Res més lluny, qui esperi tribar tretze històries lacrimògenes, tristes, en vers la mort, s’equivoca de ple.  Les temàtiques són del més variades... des d’apunts de ciència-ficció, a crítica social passant per l’humor negre (molt aconseguit, tot sigui dit) fins a la tortura hi trobem de tot.

 

No hi ha cap història que s’assembli a un altre, totes son completament diferents, enginyoses, i que, unes més que altres, però això va a gust de cadascú, atrapen al lector.

 

És un recull de lectura fàcil, que entreté i fa pensar; que ens deixa delitar de la prosa senzilla i polida de la Sílvia Romero, de la seva enorme capacitat per inventar-se històries ben diferents i totes elles amb un segell propi.

 

Impossible fer cinc cèntims de cap dels contes que hi trobem sense d'estripar-los, però sí que apuntaré  les dues que a mi m’han fet somriure, per no dir que una d’elles riure i tot: «El Papa ha mort» i «Ens coneixem?». La primera d’elles, sens dubte la meva preferida de tot el recull.

També menció especial a les que fan referència a una obra d’Oscar Wilde«El retrat de Dora Grau», o a l’obra de Munch, a  «El quadre».

 

Sí el que voleu és passar una bona estona, oblidar-vos de les vostres cabòries... no ho dubteu, aquest recull aconsegueix això i molt més.

 

Cada cop més, estic convençuda que hem d’apostar pels llibres escrits i publicats a casa nostra,  per la literatura de km 0. «A la colònia hidràulica i altres contes» editat per Pagès editors és un clar exemple de la bona literatura que tenim ben a prop.

 

Bruixeta

https://magiadellibres.blogspot.com.es/

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"A la colònia hidràulica i altres contes " encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!