El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La cinquena carpeta

Editorial: 
La Magrana
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2012
Altres dades: 
isbn 9788482645858 i 9788482647548
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

En Jordi Martínez, jove periodista de cultura que va ser foragitat disciplinàriament del diari on treballava, subsisteix gràcies a petits encàrrecs d'investigació ben poc rendibles. Per fortuna, compta amb la seva particular història d’amor amb la Chantal, la noia francesa amb qui conviu, i amb el suport fraternal d’un germà que no s’assembla gens a ell: totes li ponen. En una nova demostració de la seva capacitat innata de complicar-se la vida, en Jordi accepta a contracor una nova feina: ha de resseguir el rastre d’una colla de personatges que ja coneix d’un encàrrec anterior, quan va escriure una biografia inèdita del poeta oficialista Quico Pujol i Alemany.

Segon cas del periodista Jordi Martínez després del primer narrat a Quatre carpetes marrons, novel·la anterior de Toni Rodríguez Pujol, el qual també és periodista.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

En aquesta novel·la, que és una continuació de Quatre carpetes marrons, des d’una vessant periodística se’ns fa, aprofitant l’embolic del protagonista, un retrat, amb petites dades i informacions que se’ns van deixant anar, de Barcelona i de la nostra societat. On apareixen elements que han sabut mutar per adaptar-se als canvis produïts des del franquisme, i on trobem una mica de totes les posicions possibles que es podien i es van donar, així com les referències actuals i que tan properes ens resulten.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"La cinquena carpeta" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!