El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La biblioteca dels llibres rebutjats

Autor/s: 
Editorial: 
Edicions 62 -El Balancí
Traductor: 
Mercè Ubach Dorca
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
7/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

"La bibilioteca dels llibres rebutjats" va d’això mateix: un lloc on van a parar tots els llibres que, per la raó que sigui, no han conegut l’èxit. En un poblet de la Bretanya francesa, un bibliotecari decideix recollir tots els llibres refusats pels editors. Posa anuncis a les revistes literàries i en pocs anys reuneix prop d’un miler de manuscrits.  L’home, un fanàtic de la lectura, posa anuncis a revistes, fa corre la veu per tot arreu, i en poc temps reuneix prop d’un miler de manuscrits.

Mentrestant, a París, una jove editora rep un original que, un cop llegit, decideix que allò es una obra mestra i que mereix ser anunciat als quatre vents i publicat immediatament! El que no sap és que el llibre en qüestió ha estat rebutjat en altres ocasions i que precisament prové d’on us podeu imaginar!

Finalment i desprès de molts embolics, el llibre es publica i es converteix en un èxit de vendes que supera totes les expectatives.

Resulta que enmig de tot això, hi ha la vídua de l’autor, una senyora ja gran però amb el cap molt ben posat, que no està per gaire romanços. Sortir a la televisió, les entrevistes, les visites inesperades a casa seva… tot això li toca els nassos, però com més esquerpa i més clares diu les coses, més triomfa als mitjans. En fi… així es la vida!

Al llibre hi surten molts més personatges perfectament dibuixats. Té un xic d’intriga, un punt de comèdia, una mica de drama i sobretot, una capa de fina i deliciosa ironia.

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Trama amb suspèns però li falta ritme, romàntica però potser massa àmplia... Novel·la coral, que relativitza el món del llibre perquè en mostra les intrigues i els tractes en aspectes com l’edició, la promoció, les modes o els best-sellers.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"La biblioteca dels llibres rebutjats" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!