El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

La bíblia andorrana

Autor/s: 
Editorial: 
Columna
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Valoració dels usuaris: 
8.7/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

A l’Andreu Boix, oficial de la policia andorrana, li han matat un banquer. Hi ha molts nervis. Hi ha un mar de rumors, i no n’hi ha cap que sigui bo. El Principat, a contracor, s’ha convertit en l’escenari d’una sorda batalla entre serveis d’intel·ligència rivals (o potser no tan rivals) que compren, venen, inventen o roben informacions sensibles. La supervivència del petit país pirinenc, que sense buscar-ho s’ha trobat amb una difícil relació amb els estats veïns, penja d’un fil. Ningú no és qui diu que és. El Boix haurà de viatjar a Madrid, remenarà alguns papers vells i, sobretot, per primer cop a la vida i molt a desgrat seu, haurà d’actuar sense escrúpols ni contemplacions. 

«El document tenia una coberta de pergamí arrugat, sense títol, només amb una etiqueteta de paper enganxada al llom, amb un número 27, probablement una signatura topogràfica, que tal vegada indicaria la seva situació relativa a l’armari de les Sis Claus.

[...]

—No pot ser —va dir—. És una bomba. Una bomba d’hidrogen. I aquell paperot, com podia ser una bomba? Si amb prou feines es podia llegir, i qui l’havia escrit i qui l’havia amagat i qui l’havia robat feia segles que eren pols i no pagaven contribució. Jo no entenia res de res».

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Igual d'entretingut que els anteriors del policia andorrà Boix. Molt recomanable com els anteriors, Blau de Prússia i L'escala del dolor. Policia peculiar en un país peculiar també, l'autor fa un retrat impecable de la societat andorrana, moltes vegades desconeguda per tots els que no vivim allà tot i que viatgem sovint.

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "La bíblia andorrana"

Albert Villaró ens porta la tercera part de les històries d'Andreu Boix, un oficial del cos de policia d'Andorra que investiga un crim que trasbalsa el país i que pot tenir greus conseqüències per al futur. Una novel·la vibrant impregnada d'ironia i sornegueria que acosta el lector als engranatges del poder, a la relació amb els països veïns i a la història recent d'Andorra. Entretingudíssima.