El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Johnny va agafar el fusell

Autor/s: 
Editorial: 
Angle Editorial
Traductor: 
Albert Pijuan Hereu
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Valoració dels usuaris: 
10/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

La novel·la es va publicar originalment l'any 1939, però se situa a la primera guerra mundial. El soldat americà Joe Bonham es desperta en un hospital i troba que no té cames, braços ni ulls, ni nas, ni boca. No es pot moure, i l'únic sentit que li queda és el tacte. Enmig d'aquesta situació desesperant, comença a recordar la seva vida d'abans d'entrar en combat, i el seu pensament es converteix en un al·legat directe i brutal contra la guerra. A la vegada, també iniciarà un intent de comunicar-se amb el món exterior. 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Dalton Trumbo (1905 - 1976) va ser una veu crítica i punyent als Estats Units, especialment durant el període, als anys quaranta, en què va partir la persecució i les llistes negres per als guionistes de Hollywood durant la caça de bruixes del senador McCarthy. La novel·la és un al·legat impressionant, directe i colpidor contra la guerra, on Dalton Trumbo també exorcitza els seus records de joventut i el seu posicionament polític. Un text fonamental a favor de la pau, que resulta dur de pair però tremendament emocionant, a la vegada, en la seva desolació i el seu apassionament. 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Johnny va agafar el fusell "

La pel·lícula del mateix titol i autor és alhora que "Rei i pàtria" de J. Losey i "Dreceres de glòria" d"'Stanley Kubrick, la cimera pacifista del seté art al segle XX.

Vaig veure el film als setanta i als vuitanta, tot i que és una obra que tornaria a mirar encisat. No la descriuré, perquè la persona que n'ha fet el comentari, l'ha desenvolupat fidelment. Al capdavall Trumbo en va ser l'escriptor, el guionista i  eldirector.

Obra fonamental per a qualsevol lector. Impressionant, dura i sense cap mena de concessions.