El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Inerludio Azul

Autor/s: 
Editorial: 
Seix Barral Los Tres Mundos
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2006
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
6/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Interludio azul es un relat, però no una ficció: es tracta, més bé, d'una história totalment reial comptada com si fos una novel·la, la narració d'un amor tan verídic com insòlit, iniciat a finals dels anys seixanta y reanudat més de trenta anys després.

L'acció alterna fundamentalment dos moments - 1969 i 2004 - que s'entrecreuen, contraposen i complementen mitjant una técnica de mosaic i flashbacks. Tots dos capítols d'aquesta história d'amor queden delliberadament en suspens: el desenllaç de la de 1969 fou inconcluse, el de la de 2004 es produirà un cop finalitzada la redacció del texte i s'exposi amb minuciòs detall en el llibre de poemes Amor en vilo.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Les llargues cites culturals, cinematogràfiques, de personatjes, de llocs, ficció i realitat, fan d'aquesta novel·la tota en prosa un gran recull de les habilitats literàries de'n Pere Gimferrer, que per altre banda ja sabiem tots de laseva saviesa, tractànse d'un acadèmic de la llengüa castellana, en substitució del poeta i guanyador del Nobel de Literatura Vicente Aleixandre. No podiem esperar menys de Pere Gimferrer. Tot això barrejat amb la història que explica, que dúbto sigui personal, fa que les 110 planes del llibre, és llegeigin d'una sola tirada.

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Inerludio Azul" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!