El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Història del nou cognom

Autor/s: 
Editorial: 
La Campana
Traductor: 
Cesc Martínez
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Altres dades: 
Isbn 978-84-16457-22-9. Títol original: Storia del nuovo cognome (2012)
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

Aquesta és la Història del nou cognom, la segona novel·la de l’èxit mundial de la saga de L’amiga genial. Hi retrobem de seguida la Lila i l’Elena, i aquesta gran història d’amistat complicada i meticulosament retratada: la seva relació d’amor i odi i l’entramat indestriable de dependència i alhora voluntat d’autoafirmació.

La Lila i l’Elena tenen setze anys i se senten en un cul-de-sac. La Lila s’acaba de casar, però de seguida que adopta el cognom del seu marit té la impressió d’haver-se perdut a si mateixa. L’Elena s’ha convertit en una estudiant modèlica, però,  justament al casament de la seva amiga, descobreix que no està bé ni al barri ni fora.

«Com a home m’ha deixat totalment captivada.» Toni Soler

«Una narració descomunal que et transporta i et fa reviure els primers amics, els primers amors i les històries de joventut que et marquen i acompanyen tota la vida. La seva lectura també marca.» Xavier Graset

«Si Stefan Zweig ens explica l’Europa que va desencadenar la Segona Guerra Mundial, l’Elena Ferrante ens narra a través d’una dona l’Europa que va sorgir després.» Joan Puigcercós

«Amistat, família, Nàpols, Itàlia, mig segle en una tetralogia apassionant.» Lluís Morral, Llibreria Laie

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

En aquesta segona novel·la de la tetralogia, que s’inicia en el mateix punt i moment de l’acabament de la primera, l’Elena ens narra el període de la joventut. Ens trobem amb dues ascensions de grau social, una material, econòmica, i l’altra de rang intel·lectual, encara que els desitjos d’ambdues fluctuen, la vida les apropa i les allunya, l’estima, l’amistat, l’admiració mútua... no és privada d’enveja, rivalitat i gelosia, també mútua, però el lligam es manté. Ens parla de l’objectiu de casar-se, de la vida marital i de la seva concepció, on no hi ha roses sense espines, d’una societat masclista, d’amors i desamors, de passions, del déu diner... Continua atrapant-nos, seduint-nos... amb una narració de sentiments, emocions, plena d’intimitats, escenes entranyables i confidències, que ens subjuguen pel retrat psicològic dels personatges, alhora que ens retrata amb una gran vivacitat els ambients de l’època, anys seixanta, i la seva localització, Nàpols.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Història del nou cognom" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!