El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Gegants de gel

Autor/s: 
Editorial: 
Edicions del Periscopi
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Altres dades: 
Premi Llibreter 2015
Valoració dels usuaris: 
9.1/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Una sèrie de personatges que només tenen en comú que fugen d’alguna situació que els hi és dolorosa, es retroben un Nadal, nit rere nit, a la taula del fons del bar Katowice, a Ushuaia. Com diu Benesiu: “El bar de Dominika ha actuat com a catalitzador d’unes forces convergents en la nit gelada d’un dels extrems del món.” I allà un consultor financer parisenc, un anglès, un estudiant mexicà, un xilè, la mestressa polonesa del bar, la seva filla i el narrador comparteixen les seves històries, certes o imaginades, fugint de la seva solitud i buscant entendre’s a sí mateixos: “Potser havíem de tornar sempre sobre les nostres ombres, havíem de desfer els nusos que el passat retorcia i cargolava damunt la nostra vida d’esplendors manllevats.”. Tots protagonistes d’un viatge físic però també d’un viatge interior, explorant les pròpies fronteres, que a vegades es sobrepassen, però conscients també de que “a cada pas que un fa, siga on siga, deixa un vast territori inexplorat pel qual no viatjarà mai, on mai no arribarà.”

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 
Un llibre absolutament imprescindible, amb un llenguatge molt cuidat, ple a més de nombroses referències literàries que obren nous horitzons a recórrer. I un autor interessant al que segur que s’haurà de seguir. Sobre aquest llibre, he escrit un post al meu bloc: http://merce-rius.cat/2015/07/30/gegants-de-gel-o-la-descoberta-dels-lim...
 
Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Gegants de gel"

Estic a mitja lectura de la novel·la quan una alerta al meu correu electrònic m’avisa del teu comentari. Evidentment m’apresso a llegir-lo perquè sé que compartim gustos literaris, a banda de veïnatge i, possiblement, també llibreter.

Poc podré comentar, un cop llegida la entrada al teu bloc personal sobre aquesta novel·la, perquè no hi veig discrepància possible. Tant sols envejar el coneixement que tens de l’espai físic en que es desenvolupa. 

Fa anys vaig estar a Ushuaia, i també és un viatge que recomano, i un escenari ideal per a aquest llibre.

Excel·lent novel·la que a més és instructiva no solament a nivell de suggerències literàries sinó també per tota la història que l'autor hi relata. Estic amb vosaltres, també m'han vingut ganes de seguir la trajectoria de l'autor.

Salutacions!

Margalida