El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Fora de classe. Textos de filosofia de guerrilla

Autor/s: 
Editorial: 
Arcàdia
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Valoració dels usuaris: 
8.5/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Són assajos breus sobre temes diversos que van aparéixer publicats setmanalment en el diari Ara.cat de l'11 de maig del 2014 fins al 8 de maig del 2016. Els continguts combinen el lligam amb l'actualitat informativa i la reflexió personal i filosòfica sobre la vida en societat, les relacions humanes i la concepció que tenim de mosatros mateixos com a persones i com a éssers socials.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Hi podem trobar un bon garbell de referències que no són tan mínimes com pretén l'autora, però sí que componen «text a text, amb el mínim de paraules possibles, un mapa inacabat de pistes».

La pista que considere inicial seria: «La filosofia és la confiança que el pensament pot transformar la vida i fer-la millor.»

I la que considere que tanca el llibre: «Abans de caure en el parany de la pregunta "quines possibilitats tinc?", forçar el problema: "I jo què voldria?". El més probable és que aleshores neixi una possibilitat inexplorada.»

Pel camí, Marina Garcés és capaç de deixar-mos collir un bon grapat de frases felices, aforismes o quasi, propis de l'autora o extrets de les idees dels autors que li oferixen les pistes per a reflexionar (Adorno, Aristòtil, Baudrillard, Broggi, Butler, Camus, Deleuze, Foucault, Hegel, Leibniz, Locke, Rancière, Saborit, Rousseau, Sloterdijk...).

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Fora de classe. Textos de filosofia de guerrilla" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!