El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Eureka Street

Editorial: 
Empúries
Traductor: 
Josep Marco Borillo
Gènere literari: 
Any d'edició: 
1999
Altres dades: 
Isbn 978-84-7596-672-4. Títol original: Eureka Street (1996)
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

«Totes les històries són històries d’amor». Així comença Eureka Street, però no tot és precisament amor en aquesta novel·la sobre el Belfast d’abans i després de l’alto el foc de l’IRA. Robert McLiam Wilson ens transporta a un país convulsionat des de fa dècades per un conflicte civil, just en el moment que uns graffitis inquietants amb les misterioses sigles OTG comencen a aparèixer pels carrers de la ciutat.

Eureka Street explica la història de Chuckie Lurgan, un jove protestant, i Jake Jackson, el seu amic catòlic. Jake no té sort en l’amor; Chuckie, en canvi, passa de l’atur a l’estatus de multimilionari d’un dia per l’altre i s’enamora de Max, una jove americana, que viu amb una noia catòlica simpatitzant de l’IRA.

Per damunt de tot, Eureka Street és la novel·la de Belfast, l’obra que eleva aquesta ciutat a la categoria d’organisme viu i de referent literari.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

Aquesta novel·la, divertida durant moltes moltes estones, conté una profunda reflexió sobre la violència política i com aquesta condiciona la vida, socialment emmarcada a Belfast, amb els canvis de vista dels fets, mostra una visió intel·lectiva i humana sense fer escarafalls ni santificar res, narració sentimental, romàntica, de passions sectàries, d’incomprensió a l’allargar la mà, de compassió i generositat mal enteses, de solituds... Els dos personatges principals, Jake narrador i Chuckie en tercera persona, s’alternen durant la història i ens fan partícips de l’èxit sorprenent, la cerca de l’amor, la incapacitat d’establir relacions des de la maduresa, els enfrontaments i diferències entre republicans i unionistes, catòlics i protestants, i el punt més esquinçador i punyent, l’atemptat amb bomba.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Eureka Street" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!