El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Espanya de merda

Autor/s: 
Editorial: 
Ara Llibres
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Altres dades: 
Col.lecció Amsterdam
Valoració dels usuaris: 
5/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Enfant terrible, provocador innat, geni, figura, artista immoral, amoral, obscè... Albert Pla ens escup a la cara la seva primera novel·la. Un road trip per una Espanya de cagar-se i no eixugar-se.

Quan el cantautor uruguaià Raúl Gadea inicia la gira per Espanya, l’apocalipsi estatal és a punt de començar. Acompanyat d’un mànager estantís que enfila autopistes amb el mateix entusiasme que aspira cocaïna, el seu periple desfasat per tota la geografia peninsular travessarà camps sembrats d’aturats i jubilats, esquivarà manifestacions i contramanifestacions, fugirà dels terroristes del Bierzo i de venjatives famílies gitanes, acompanyarà honoris causa de la corrupció a Salamanca, s’immunitzarà del virus de la llengua a Catalunya, patirà ressaques d’ayahuasca i codillo i tot amb el delirant pretext de sortir a cantar cançons per aquest podrit estat del benestar nacional.

Fracàs, mort i horror. Quimi Portet. Orgies als boscos. La Polla Records. Biblioteques de llibres prohibits. Javier Krahe. Més d’un milió de rotondes. Siniestro Total. I un agitador com Albert Pla: Boooooom!

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Com un còmic surrealista i futurista per capítols, m’ha sorprès la lectura d’aquesta narració sui generis, potser menys si coneixes el personatge d’on prové aquest sainet destarifat de sang i fetge. La crítica de fons la considere vàlida i reconec que hi ha capítols que resulten ben còmics, malgrat la devastació que hi mostra (cas del tram del viatge per terres valencianes); però les formes no m’acaben de fer el pes, per exemple la vanalització de les protestes al País Basc o la criminalització de l’activisme polític a la “pell de brau”. Potser tinc rovellada la imaginació o m’he fet massa gran, però preferesc la ironia al cinisme. No m’agrada la violència ni de broma.

 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Espanya de merda"