El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Escapada

Autor/s: 
Editorial: 
Random House
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Escapada és un llibre de relats sobre dones d'edats i condicions molt diferents: al relat homònim una jove que, tot i que creu desitjar-ho, és incapaç de deixar al seu marit; una camperola que descobreix, en un moment de lucidesa, els límits i les fal·làcies de la passió. Trobem una altra dona, Juliet, com personatge de tres dels contes, que narren tres moments de la seva vida. Al primer relat abandona el seu treball de professora en una escola de nenes per lliurar-se a un amor frenètic i apassionat, torna més tard, en un altre relat, amb una criatura a casa dels pares, on reconsidera la seva vida i el seu matrimoni, i, al final, en l'últim, la seva filla desapareguda ha caigut en les urpes d'una secta religiosa.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Alice Munro ens parla sobre l'amor, la traïció, el passat i l'experiència del temps. Són històries explicades d'una manera crua, directa i honesta, que semblen ttan reals com la nostra. L'objectiu no és altre que revelar el sentit de les seves vides, una sublimació alliberadora o una espècie d'epifania mitjançant les quals s'en adonen de qui són i de qui han estat.

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Escapada"

Pedro Almodóvar ha firmat el guió i la direcció de una pel·lícula, 'Julieta', basat en els tres relats de la sèrie de Juliet. Em sembla un film honest i de gran qualitat, que ens presenta una de les possibles lectures del llibre. Podriem dir que Almodóvar se centra en la culpa, present en tots tres contes. També podem trobar-hi, tant al film com al llibre, una reflexió sobre el dolor i l'absència, i un intent de plasmar el silenci com a opció vital front al non-sense del conflicte de la protagonista. El resultat em sembla molt eixerit.