El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Els últims dies del general Prim

Editorial: 
Proa
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2014
Altres dades: 
Col·lecció A Tot Vent
Valoració dels usuaris: 
6/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

El general Joan Prim i Prats és una figura cabdal per entendre l'Espanya de la meitat del segle XIX i per copsar que els intents de reformar l'Estat no han estat mai del tot reeixits.

L'acció de la novel·la se centra en els darrers dies de 1870. Per Cap d'Any estava prevista l'arribada del nou monarca espanyol, Amadeu de Savoia, del qual Prim, President del Consell de Ministres, n'era el gran valedor. Amb Amadeu, s'havia de consumar el gran projecte de Prim: arraconar d'una vegada per totes l'absolutisme borbònic i fer d'Espanya una monarquia liberal i moderna. Tanmateix, el nou rei no és vist amb bons ulls per molts cercles del poder polític madrileny, des dels republicans fins als borbònics, passant pels partidaris del Duc de Montpensier com a nou monarca espanyol. I el fatalisme s'encomana de la vida del reusenc.

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

El lector podrà copsar detalls de la vida personal de Prim (el seu matrimoni amb la multimilionària mexicana, Paca Agüero) o els tripijocs polítics amb els poders de l'estat. Una novel·la fàcil de llegir, escrita sense grans ampul·lositats, però molt didàctica. Força recomanable.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Els últims dies del general Prim" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!