El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Els peons de l'assassí

Editorial: 
Emboscall
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2006
Altres dades: 
Isbn 978-84-96716-14-8
Valoració dels usuaris: 
6.7/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

Els peons de l’assassí és la història d’una metgessa forense, la doctora Clara Verdaguer que es veu involucrada en un seguit de circumstàncies insòlites que afectaran la seva plàcida vida a Nova York.

Tot comença amb l’assassinat d’una coneguda actriu a qui la Clara practica l’autòpsia. El cas comporta que conegui i col·labori estretament amb un jove inspector i que es relacioni amb el fascinant món del cinema.

Durant la investigació arriben a la ciutat uns vells amics de la Clara, un eminent físic i la seva esposa, i una coneguda escriptora. A poc a poc els successos es van encadenant, menant la Clara a concórrer a un congrés d’expedients X, a cooperar amb els socis de la CIFE —una fundació que investiga fenòmens paranormals—, a tractar un grup de prostitutes... fins que una periodista ressentida amb ella publica un escrit sobre una tràgica història de la seva família, la qual cosa farà que la Clara es bolqui a investigar l’assassinat de la seva mare, a Barcelona, fa trenta anys.

La Clara viatja a la seva ciutat natal encetant una odissea que, a través dels que van viure aquells últims temps de la dictadura franquista, la va apropant a un passat inquietant, enigmàtic i esquiu, sense que li pugui arrancar els seus secrets més pregons. En canvi, desperta un assassí implacable que, per mantenir-se impune, no dubtarà a matar un altre cop.

En tornar a Nova York els esdeveniments es precipiten amb més assassinats. Es comença a esbossar una relació d’aquests crims amb tot allò esdevingut a Barcelona, però... quin és el nexe? L’estranya odissea de la Clara culmina amb un descobriment inesperat.

Es posen en joc, doncs, personatges, temps i espais aparentment molt llunyans entre si, però que gràcies a la minuciosa construcció de la trama, conflueixen en una línea argumental molt ben travada. Els peons de l’assassí és una novel·la excepcionalment llarga (més de 800 pàgines), escrita amb rigor, per tal que el monumental edifici se sostingui, però també amb la llibertat de qui pensa, abans que res, en la plena realització d’un fecund impuls creatiu.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

En aquesta novel·la trobem molts diàlegs, la qual cosa comporta, per un costat, una lectura fluïda, àgil i fàcil, i, per l’altre, un relat coral, que ens mostra els personatges per les seves accions i paraules, i, quan no són presents, per les opinions dels altres. Hi ha una trama principal de la qual van apareixen diferents subtrames, les quals comporten disgregacions i dissertacions que introdueixen temes, interrogants, misteris... que obren la porta a què ens fem moltes reflexions sobre la vida, la societat, la política, la història... sense deixar de banda referents i connexions amb règims dictatorials, atemptats colpidors, qüestions religioses, coneixements científics, condicionants socials... tot enllaçat i connectat de forma ben lligada, i que et manté enjòlit, sobretot des de la meitat fins al final.

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Els peons de l'assassí" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!