El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Els àngels de Sóar

Editorial: 
Llibres de l'índex
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Altres dades: 
Isbn 978-84-944144-3-5.
Valoració dels usuaris: 
9.5/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

L’empresari Miquel Garriga hauria evitat molts de problemes si hagués botat foc als antics dietaris del seu difunt oncle polític, el diplomàtic estatunidenc Charles Slott. Per contra, l’empresari va intentar treure’n benefici venent els textos a tercers, sense adonar-se que amb això es veuria obligat a emprendre un llarg viatge, amb escales a San Francisco, Haití, l’interior de Nord-amèrica i la vella Europa.

Els àngels de Sóar llença els seus fils argumentals en els primers temps de la lluita pels drets civils de la comunitat gai, la guerra bruta de la CIA i l’FBI, la recerca encoberta en armes químiques i biològiques, la implicació de les administracions estatals en el tràfic de drogues, les connivències dels organismes internacionals amb les grans corporacions farmacèutiques i alimentàries, i el saqueig d’Àfrica i Sud-amèrica per part de les potències occidentals.

Una novel·la que explica una història iniciada fa més de trenta anys i que no només no ha acabat, sinó que es renova amb la darrera epidèmia d’ebola a l’Àfrica.

 

Jordi Pijoan-López (Tortosa, 1970), dedicat principalment a la narrativa, ha estat guanyador del III Concurs de Conte JoEscric.com amb Una combinació prohibida –publicada dintre de la col·lecció joescric.com– i finalista al I Concurs Literari d’Humor Negre amb Psicofonia per a principiants –publicada en versió catalana a Llibres de l’Índex dins el recull de contes Mitja dotzena d’ous i en versió castellana (traduïda per l’autor) a Editorial Milenio dintre del volum Lápidas Negras–. També ha estat finalista a les edicions del concurs de contes hiperbreus El Basar de 2005 i 2006 amb les obres Crua Realitat i Sotjada.

A Llibres de l’Índex ha publicat junt amb el seu amic Manel Barrera Tu no m’estimes, la seva seqüela Sang Culé –finalista dels Premis Brigada 21 a la Millor Novel·la en Català Editada el 2009– i el recull de contes Mitja dotzena d’ous. El 2010 va ser un dels 17 autors de l’antologia Crims.cat –que recollia els escriptors actuals més destacats en gènere negre en català.

En el camp de l’activisme cultural, ha coordinat junt amb Fede Cortés Un riu de crims i Clio assassina, dos reculls de gènere negre amb diversos autors en ocasió de l’EBRE NEGRE – Trobades de Gènere Negre al Matarranya i Priorat, celebrades el 2011 i el 2012.

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

En aquesta novel·la, el protagonista narrador, un empresari una mica cínic, en Miquel Garriga, i la germana del seu oncle polític, Margaret Slott, i el detectiu Espartac Garcés, s’embranquen en la investigació per descobrir qui era i què va fer el difunt Charles Slott, la qual cosa serveix per presentar-nos una conspiració paranoica, la qual es va descabdellant per mitjà dels dietaris del difunt i el peregrinatge pels llocs on es va moure, i que acaba posant al descobert un crim d’estat, en el qual, la conxorxa de diferents estaments, permet la conspiració de l’ús i proves d’armes biològiques i químiques, drogues, la provocació d’epidèmies...  amb fins poc ètics i d’abús, i on les creences hi juguen un gran paper. Una gran reflexió sobre la informació que ens venen i la realitat a la qual ens podem trobar sotmesos.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Els àngels de Sóar" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!