El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Elogio de la homosexualidad

Autor/s: 
Editorial: 
Arpa Editores
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2017
Altres dades: 
Col·lecció "Actualidad", nº 27
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

L’Edat d’Or de l’heterosexualitat està tocant a la seva fi, i això és motiu de celebració per a tothom. També per als heterosexuals, que fins ara s’han limitat a actuar d’acord amb un manual d’instruccions en la redacció del qual no han tingut ni veu ni vot. La seva vida es reduïa en gran mesura a executar una recepta heretada dels avantpassats que prescrivia, sense que se n’adonessin, fins als més petits detalls.

No obstant això, gràcies a aquesta mena de fallada en Matrix a la qual anomenem «homosexualitat», és possible treure a la llum el conjunt de regles i exigències que estaven ja dissenyades per a cada individu abans de néixer. En no encaixar des d’un principi en aquests motlles, els homosexuals han anat enderrocant-los i han construït les seves vides d’una manera molt més lliure i creativa.

Luis Alegre ha escrit un llibre feliç, lúcid i mordaç, i al mateix temps filosòficament rigorós, que dóna les claus d’aquesta distància racional necessària per a conquerir la felicitat i que constitueix un dels pocs punts de suport amb què comptem per a construir una humanitat més civilitzada i lliure. A través d’aquest Elogi de l’homosexualitat trasllueixen les bases d’un món que sens dubte serà millor.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Un llibre tan sorprenent com necessari per a aconseguir l’alliberament personal i social que ens mena cap a un món més humà, pacífic, solidari, alegre i feliç. L’autor, professor universitari de Filosofia, ens demostra, recolzant-se en el pensament freudià (que “se non è vero, è ben trovato”), la importància cabdal de la llibertat sexual per arribar-hi i el paper fonamental, de clau de volta per a edificar o deconstruir una vida lliure, que hi té la desactivació del llenguatge de les identitats sexuals. També ens mostra com aquesta llibertat està íntimament lligada al fet de poder trencar les fronteres que serven la puresa de l’heteronormativitat que ens imposen des de ben petits. Així s’entén com l’homosexualitat (la diversitat sexual en general) és una magnífica oportunitat d’alliberament que tots tenim en aquesta societat de domini heteropatriarcal. De bell nou, comprovem com la llibertat, i la sexual no és cap excepció, no la podem gaudir com cal si no és garantida per a tothom. Si no es fa així, les opcions majoritàries, en lloc d’opcions elegibles, esdevenen imposicions. Com a corol·lari d’això, l'autor reclama un canvi d’actitud de la societat envers les opcions sexuals minoritàries: passant de l’encalçament, la humiliació i la repressió, que encara pateixen a força llocs del món, a la lloança, l’honor i el reconeixement que mereixen els seus protagonistes més valents, d’abans i d’ara, autèntics herois de la llibertat.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"Elogio de la homosexualidad" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!