El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

El ventall finès

Editorial: 
3 i 4
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Altres dades: 
isbn 978-84-7502-967-2
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

A la ciutat d’Hèlsinki, poc després de la mort de la seva mare, la Caterina troba entre les seves pertinences un ventall i una carta sense destinatari. Aquestes troballes permeten a l’autora de traslladar una part del relat a la Barcelona de l’any 1935, on la mare va viure una estada breu però emotiva.

El ventall enllaça els personatges d’un passat desconegut per la Caterina amb els dels seu present. Alhora, la carta li fa avinent una història d’amor viscuda per la seva mare, interrompuda per les guerres que van assolar l’Europa de mitjan segle XX.

El desencís inicial de la Caterina es transforma en gratitud quan comprova, amb sorpresa, que la seva mare li ha deixat a les mans la comesa de cloure i recomençar la història d’amor inacabada.

M. Brugués Mitjans (Gavà, 1964) es va llicenciar en dret per la Universitat de Barcelona l’any 1987 i és màster en dret de Catalunya per la Universitat Autònoma ede Barcelona. És advocada de la Generalitat de Catalunya en excedència i actualment ocupa el càrrec de secretària de la Junta de Finances de la Generalitat de Catalunya. El domini del llenguatge en la comunicació escrita ha estat l’eix central de la seva carrera professional, però el pas a la novel·la de ficció li ha permès de trencar els rígids marcs del llenguatge jurídic en què es trobava encotillada, per poder alliberar emocions i vivències. El ventall finès és el seu primer llibre.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

En aquesta novel·la trobem dos fils alternatius amb uns personatges que ens parlen de sentiments, d’amor, d’amistat, de tirar endavant després de moments durs i que estimar no és una porta que es tanqui per sempre. L’amor no és només de parella real, també ideal, filial, paternal, maternal, entre germans, amics... la bellesa de l’amor és un tret característic del relat. Se’ns van desgranant els personatges i les relacions que mantenen com una teranyina que ens envolta.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "El ventall finès"

Episodis amorosos encavallats, vides trencades per les circumstàncies històriques... Una bonica i lleugera història d'històries. Molt entretinguda.