El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

El tinent anglès

Autor/s: 
Editorial: 
Llibres de la Drassana
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2017
Altres dades: 
Isbn: 978-84-946143-1-6.
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

En el trànsit dels segles XVII i XVIII, Antoni Cruanyes, un nebot del general Joan Baptista Basset, el conegut heroi de l’austriacisme valencià, marxarà des de la seua Dénia natal en busca de fortuna i del misteri i el sentit de la vida. Després de passar per anys d’aprenentatge a València i Anglaterra, les seues passes darrere del general Basset portaran el jove Cruanyes a ser testimoni i actor de trobades galants, de revoltes successives, de batalles navals, d’intrigues de palau o de viatges sense fi, conformant el relat d’un personatge que, a pesar de la seua amoralitat, esdevé tan entranyable com inoblidable, destinat a tindre vida més enllà de la desfeta d’Almansa.

Novel·la total de guerres i amors, de temps determinants i abolits, de llegendes i escenaris que van des del país dels valencians a mig Europa, i on es combinen sense pausa l’evocació històrica i l’humor, les aventures i el sexe a dos bandes, les arts endevinatòries dels esclaus d’origen africà o les moltes vides del espies, dins d’un conjunt amerat de misteri i d’indagació sobre la pròpia existència. Eduard Mira aconseguix amb la plasmació de la vida d’Antoni Cruanyes, El tinent anglès, alçar un fresc monumental i viu, la gran novel·la valenciana i cosmopolita sobre la guerra de Successió que estava per escriure i que ara veu la llum per a romandre com una fita absoluta en la narrativa valenciana del segle XXI.

Eduard Mira (València, 1945), doctor en Geografia i Història i professor durant molts anys en el Departament de Sociologia de la Universitat d’Alacant. Formà part del Col·legi d’Experts en Patrimoni Cultural del Consell d’Europa i és membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Ha exercit al llarg de prop de deu anys, com a director de l’Instituto Cervantes a Nàpols i a Brussel·les, i ha sigut comissari de diverses exposicions internacionals centrades, sobretot, en la tardor de l’Edat Mitjana. Ha publicat articles i capítols de llibres sobre arquitectura, geopolítica europea, història i identitat i diversos llibres d’assaig, com De Impura Natione, en col·laboració amb Damià Mollà (premi Joan Fuster 1986, 3i4) i Mediterrànies (premi Ciutat d’Alzira d’assaig 2013, Bromera). En el camp de la ficció, té publicats diversos llibres de narracions i novel·les, com Les tribulacions d’un espia vell (Destino, 2006) i Escacs de mort (premi de narrativa 2010 de la Institució Alfons el Magnànim, Bromera).

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

Aquesta novel·la històrica ens visiona la guerra de Successió des del País Valencià, mentre caminem de la mà del protagonista, ens trobem davant les diferents forces i aliats, els seus manejos i les seves maniobres, les confrontacions internes i externes, l’abast, que podem qualificar de global a Europa, del conflicte, la lluita, d’uns, per objectius, d’altres, per raons, però en els dos casos amb motivacions diverses i moltes vegades contraposades o oposades. La narració flueix des de la perspectiva del personatge principal, seguim el seu aprenentatge, comminant-nos, amb tocs variats, reflexions, humorística, sensualitat... a entrar a la trama, la qual és viva i profunda.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"El tinent anglès" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!