El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

El temps dels Milà

Autor/s: 
Editorial: 
Viena - Columna
Gènere literari: 
Any d'edició: 
1995
Altres dades: 
isbn 978-84-7809-850-7
Valoració dels usuaris: 
7/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

Una galeria de personatges, una trama reeixida de petites accions i alguna gran ambició, una vila a la costa catalana i gairebé cent anys de vida, costums, passions i més d’un drama. El temps dels Milà ens ofereix tots aquests elements en un gran fresc històric a través de la saga dels Milà, l’eix central d’aquesta magnífica novel·la.

Entre l’esclat fulgurant de la indústria surera i l’aparició del fenomen turístic, un home emprenedor, Sebastià Milà, aixeca fàbriques i porta a terme la construcció d’un ferrocarril. Absorbit per la dinàmica dels esdeveniments, no s’adonarà –si no és a frec de la mort–, que tota la vida no ha estat sinó una joguina a mans de la  murrieria d’un bergant italià i d’aquella que els fou amant comuna.

Amanda Gross va néixer a Sant Feliu de Guíxols l’any 1940 i va passar-hi la infantesa i bona part de la joventut. Casada amb un súbdit suís, té actualment la nacionalitat i el cognom del seu marit. Llicenciada en Filosofia i Lletres per la Universitat de Friburg (Suïssa), ha treballat en la investigació literària i l’ensenyament. El temps dels Milà és la seva primera obra de creació publicada.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

Aquesta novel·la històrica, ambientada al poble fictici de Sant Grau de Pujades, i que en la realitat és Sant Feliu de Guíxols, se’ns exposen tots els canvis i modificacions, extrapolables a qualsevol població costanera de la nostra terra, que es produïren des de l’última part del segle XIX fins a mitjan segle XX, des de la progressiva industrialització, la pèrdua de la producció natural, el boom del turisme, els canvis urbanístics, el tarannà social, els condicionants polítics... sempre caminant de la mà amb les aventures i desventures d’una família, els Milà, els quals no deixen de ser un exemple representatiu, i de les eines de què se val, conjuntament, amb la resta de personatges, per mostrar-nos aquest fresc, que de tan a prop ens toca.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"El temps dels Milà" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!