El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

El tallador de canyes

Editorial: 
Viena edicions - El cercle de Viena
Traductor: 
Albert Nolla
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Un desconegut apareix com una ombra entre les canyes en una nit de lluna plena i relata els fets d’una estranya història amorosa, un triangle format per un home que s’enamora d’una vídua jove, d’una bellesa que recorda la de les dames de l’antigor, però es casa amb la seva germana per tal de mantenirse a prop de la dona que l’ha fascinat. Tanmateix, els rumors no triguen a irrompre grollerament en el delicat equilibri d’aquesta relació a tres bandes, que és també l’última flama d’una esplendorosa civilització que està a punt d’apagar-se del tot.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Immersa en la literatura japonesa, aquests dies he llegit aquesta magnífica perla japonesa que us recomano molt. Igual que a Elogi de l'ombra en destacaria la delicadesa de la història, la lleugeresa però alhora la trascendència. M'és molt difícil expressar amb paraules què és el que em produeix la literatura d'aquest tipus, suposo que té a veure amb allò que se sent amb l'observació d'una pintura determinada en un museu, amb la contemplació d'una posta de sol o de la llum reflectida en una tassa de porcellana negra. O fins i tot amb la contemplacó de la lluna en les aigües d'un riu. Si el llegiu, ja m'entendreu!

 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "El tallador de canyes"

No l'he llegit per aprensió mediterranea (la subtilesa de casar-se amb la germana per estar a la vora de la dona que s'estima és un despropòsit per algú llatí i de sang calenta), però havent llegit altres textos de la literatura japonesa, no dubto que serà una narració esplèndida i delicada.

L'he llegit fa molt poquet. Ara acabo de veure els vostres comentaris a la lectura compartida i m'han ajudat a comprender-la millor. Gràcies a tots els que hi heu participat. Enhorabona Esther i resta del grup. Ha estat un plaer llegir-vos.

A mi m'ha agradat però no m'ha entusiasmat. Potser tanta delicadesa i subtilitat m'ha dificultat l'apropament a la narració. No obstant això, no descarto llegir alguna obra més de l'autor per veure si m'hi acostumo i puc gaudir plenament de la poesia que se' n desprèn.

 

Salutacions!

Margalida