El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

El rossinyol abatut. Enric Granados (1867-1916), una vida apassionada.

Autor/s: 
Editorial: 
Pagès editors
Traductor: 
Mònica Pagès
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2005
Altres dades: 
Isbn 978-84-9779-314-8. Pròleg de Josep Vallverdú. Títol original: The Fallen Nightingale (2004). Premi Independent Publisher Book Awards 2005.
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

El rossinyol abatut és una obra lluminosa que, mentre va desgranant l'època d'Enric Granados -nascut a Lleida el 1867 i mort en el naufragi del Sussex, al Canal de la Mànega, el 1916-, recrea una biografia íntima del compositor. El lector podrà resseguir els seus passos pels carrers de Barcelona, Tiana, Puigcerdà, Olot, Igualada, Sitges i Sant Salvador. Els trets més rellevants de la trajectòria de Granados prenen nova vida i, de mica en mica, es van desvelant en aquest llibre els misteris d'una existència complicada, romàntica i amb un final tràgic. S'hi pot retrobar l'odissea de l'artista, des dels contratemps i fracassos fins als èxits i triomfs, des de Catalunya fins a Londres, passant per Madrid, París, Nova York i Washington.

Premi Independent Publisher Book Awards, 2005.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

És una novel·la històrica i biogràfica, aquesta perquè versa sobre la vida i la figura d’Enric Granados amb un encarament novel·lat, i aquella per reproduir-nos una època i uns anys, de 1899 a 1916, amb una base real i detallada del què es va desenvolupar a Catalunya, a Europa i al món. Ens trobem un Granados apassionat, sentimental, romàntic... irremeiable, un lluitador que s’encara sense defallir contra qualsevol obstacle, contrarietat, entrebanc, adversitat... que dificulta la divulgació i el reconeixement de la seva obra, caminem de la seva mà per la seva vida social i artística alhora que aquestes són també fidedignes del període narrat, apareix el seu cercle d’amistats, els lligams íntims i els personals, les seves converses, la quotidianitat del dia a dia, les seves contradiccions, fidelitat a l’esposa i als amics, alhora que infidel a la primera. Fets que es desenvolupen en el marc modernista, Els quatre gats, la Setmana Tràgica, per Europa, Amèrica... i les seves transformacions tecnològiques, socials, culturals... i la guerra, i com aquesta ho capgira tot.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"El rossinyol abatut. Enric Granados (1867-1916), una vida apassionada." encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!