El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

El relojero ciego. Por qué la evolución de la vida no necesita de ningún creador.

Autor/s: 
Editorial: 
Tusquets
Traductor: 
Manuel Arroyo Fernández
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Altres dades: 
Col.lecció Metatemas, nº 133
Valoració dels usuaris: 
7/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Aquest llibre desfà una bona part dels equívocs que normalment es projecten sobre l'evolucionisme; i sobretot és un intent seriós d'explicar en base a la teoria de Darwin com han pogut arribar a existir formes de vida tan increïblement complexes com nosaltres mateixos, a partir dels més simples materials. En les seves pàgines, Dawkins rebat discursos teològics sobre la figura de Déu com a creador de vida i explica com es pot aconseguir la complexitat mitjançant l'evolució. A la part final del llibre, l'autor qüestiona altres teories que han tractat d'explicar la varietat de formes de vida i que van des del creacionisme fins el lamarckisme.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Un llibre ben interessant per conèixer millor la coneguda com a teoria de l’evolució, formulada per Darwin i Wallace al segle XIX, i que fins ara no ha estat superada per cap altra en la tasca d’explicar la creació de la vida per mitjans purament científics. Dawkins ens explica amb passió i amb tot d’exemples i detalls de com es pot generar un cos complex com el nostre, mitjançant un procès de transformacions graduals i acumulatives, fetes passa a passa, durant milions d’anys, partint d’objectes prou simples com per haver arribat a existir per pur atzar. La conclusió de l’autor és que no ens cal, doncs, cap “rellotger” expert que els construís conscientment, com proposava Paley al segle XVIII. Admire l’autor, però sempre li trobe un enfocament massa individualista, tenint en compte el paper tan important que, al meu entendre, té la selecció d’espècie, derivada del nostre caràcter d’animals socials. Llàstima que no disposàssem d’un traducció feta per un científic expert en el tema; pense que així l’hauria pogut fruir i aprofitar millor (atenció, editors!). Recomanable.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"El relojero ciego. Por qué la evolución de la vida no necesita de ningún creador." encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!