El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

El plaer

Editorial: 
Edicions 62
Traductor: 
Assumpta Camps
Gènere literari: 
Any d'edició: 
1987
Altres dades: 
isbn 978-84-297-2744-9. Títol original: Il piacere (1889)
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Gabriele d’Annunzio (1863-1938), nascut a Pescara i mort a la vil·la “Vittoriale”, a la riba del llac Garda, fou un dels majors escriptors italians de la seva època. Personatge propens a assimilar les més diverses experiències literàries i atret per un esteticisme refinat, participà activament en diferents empreses irredentistes italianes i fou un exaltat nacionalista. De la seva vasta producció cal destacar, en poesia els Laudi (1903-12) i el Canto Novo (1882); en novel·la, Il piacere (1889), L’innocente (1892) i Forse che si, forse che no (1920); i en teatre, Francesca da Rimini (1901), La figlia di Jorio (1904) i La Nave (1908).

El plaer –traduïda al català per Assumpta Camps- no és sols una de les millors realitzacions artístiques de la narrativa dannunziana, sinó un paradigma del gust mundà i de la sensibilitat de la Itàlia del temps del rei Humbert. En la seva trama, densa de turmentades implicacions psicològiques, l’autor dóna a conèixer una existència viscuda íntimament, reflex directe de les seves experiències intel·lectuals i amoroses entre l’aristocràcia cosmopolita de la Roma del tombant de segle.

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

En aquesta novel·la se’ns narren les vivències, dels seus amors passionals, del comte Andrea Sperelli amb les dones. Començant amb una de sensual, Elena Muti, i finalitzant amb una d’esperit jove, sensible i més virtuosa, Maria Ferres. Això serveix de base per efectuar un examen crític de les classes benestants italianes i fer d’elles una representació tant del procés amorós com de tot el repertori social i físic de la Roma del seu moment. On la reputació ho és tot, i mantenir-la i evitar els escàndols és primordial per no ser defenestrats ni emocionalment ni físicament. Atès que les normes socials són rígides es troben encotillats, la qual cosa genera certa insatisfacció i frustració.

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"El plaer" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!