El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

El placer de decidir. Una introducción al razonamiento científico para no científicos.

Autor/s: 
Editorial: 
Ediciones B
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Altres dades: 
Col·lecció "No Ficción: Divulgación"
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

El pensament lògic per a decidir sense por. «Aquest llibre vol aportar elements que ens permetin passar de la por a decidir al plaer de fer-ho, de l’amenaça d'haver de decidir a l’oportunitat de poder fer-ho. L’ingredient fonamental que hi cal és el coneixement, el saber essencial i mínim, que només ha pogut ser tractat parcialment en aquesta petita obra, però que contribueix de manera potent a no sentir-se insegur i, doncs, també a ser feliç. El plaer de decidir és un llibre que atraurà sobretot a lectors interessats en temes d’actualitat, avenços i mètodes científics, raonament lògic, economia, matemàtiques i estadística, així com en temes relacionats amb la dona, les religions, les creences i ideologies, la consciència, la mort i molts altres.» Rolf Tarrach.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Ha estat una delícia la lectura d’aquest assaig singular, que barreja elements teòrics amb tot d’experiències pròpies, esdevenint una mena de memòries de la vida de l’autor, que resseguint-les ens mostren una persona amb idees clares i radicals, algunes de les quals ha volgut i pogut implantar (en disposar-hi de prou poder de decisió) als importants llocs de responsabilitat que ha ocupat dins i fora de l’Estat espanyol, amb errades (per a aprendre’n) i encerts (per a gaudir-ne); forjant un mètode particular, barreja de pragmatisme i intuïció, ciència i passió, que ara ha volgut compartir-nos-el i encomanar-nos-el. Valencià de naixença, català i, sobretot, europeu de sentiment, el seu entorn familiar multilingüe li ha multiplicat les possibilitats de trobar la feina que li agrada a diversos llocs del nostre continent. Es constata la seua vocació pel risc de la decisió embolcallada per una gran saviesa. Rere l’aparent senzillesa de la seua prosa, s’amaguen anys d’experiència reeixida, condensats en poc més d’un centenar de planes. En general, coincidesc bastant amb gairebé tot el que recomana; tanmateix matisaria algunes afirmacions com, per exemple, que el treball contribueix de forma significativa a la felicitat, a la qual no li llevaria res, sinó que li afegiria un “però no pas la feina” (aquell treball monòton que hem de fer per a poder “pagar les factures”, i que tan difícil és trobar-ne un que t’agrade, si no disposes d’alguna “xarxa” salvavides). O també que les reunions decisòries de dues hores de durada màxima són perfectes; a la qual cosa afegiria “tot tenint en compte l’acceleració de la societat actual”; perquè, ben pensat, acurtant les reunions de feina guanyaríem temps sobrer per a assaborir la vida més lentament, que és com entenc que paga la pena viure. Els seus personals antimilitarisme i feminisme ornen la seua figura, digna d’Homo sapiens. En resum, un mestre a qui cal parar atenció.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"El placer de decidir. Una introducción al razonamiento científico para no científicos." encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!