El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

El perro del hortelano

El perro del hortelano
Autor/s: 
Editorial: 
Castalia
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2011
Altres dades: 
Isbn 978-84-9740-431-0
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

La comtessa Diana de Belflor pateix una lluita interior entre l’amor que sent cap al seu secretari, Teodoro, i els convencionalismes socials, els quals impedeixen que hi pugui contraure matrimoni. Però, a la vegada, Diana tampoc accepta que Teodoro, de classe social inferior a la seva, es casi amb la seva enamorada, la criada Marcela. Perquè El perro del hortelano... ni come ni deja comer.

Amor i gelosia, frustració sexual i desig, enveja i formes de decòrum, intel·ligència i engany, gràcia lingüística i acudits picardiosos constitueixen les principals característiques d’aquesta fresca i divertida comèdia de Lope de Vega.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

Aquesta obra en vers, la qual consta de disset personatges, és una comèdia palatina, on abunda la picardia, la simulació de sentiments, l’astúcia, la intel·ligència, l’enginy, les metàfores, els símbols... evocadora d’imatges clares i sublims gràcies a la seva riquesa, et commou, et diverteix, t’emociona... i alhora t’afligeix, et deixa un regust d’amargura, on amb les conveccions socials n’hi ha per a tirar el barret al foc, la disjuntiva i la dualitat alternativa representen un dilema de mal pair.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"El perro del hortelano" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!