El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

El mestre

Autor/s: 
Editorial: 
Ediciones B
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2015
Altres dades: 
L’autor ha escrit altres llibres amb els pseudònims: Andrés Vidal i Eduardo Roca.
Valoració dels usuaris: 
8/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

 

Any 1914. Un home sol viatja amb tren de França a Barcelona. Vora el massís del Montseny, sent l’impuls de baixar en una petita estació. L’oblit que busca podria trobar-se en el silenci de la muntanya.

El protagonista passa a formar part d’una petita comunitat de llenyataires i s’acostuma a la vida senzilla en contacte amb la natura. Queden enrere els ideals i els somnis que el seu passat desconegut envolta.

Però no podem oposar-nos al nostre destí, i aviat descobrirà que la canalla de l’explotació forestal el necessita. Potser l’aïllament del bosc sigui, al capdavall, el lloc on posar en pràctica els principis pedagògics que l’Escola Moderna havia desenvolupat a Barcelona al començament del segle XX.

Una novel·la sobre els somnis que ens mantenen vius, els vells ideals que mai no s’obliden i la força de la canalla per canviar el món.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

En aquesta novel·la trobem dos fils, distanciats uns catorze anys, un protagonitzat per Pablo Bruniquer i l’altre per Emili Boix, dels quals el lligam de la indivisibilitat ens és confirmat cap al final, hi trobem tant personatges reals com de ficció, essent un cant a l’educació i els educadors, on es posa en evidència el conflicte de què s’entén per ensenyar, on les ments tancades i rígides imposen una línia basada en el càstig i la disciplina i on la religió juga un paper clau, enfront de l’evolució lligada a les necessitats i la igualtat, tant de classes socials com de sexes, un xoc de principis pedagògics, el qual no només ens recrea una realitat passada sinó un futur incert que ens ensenya les ungles. Trobem al Montseny uns personatges propers, amb humanitat, amb camaraderia, i unes descripcions i ambientacions de la natura que arriben al cor, la lluita solidària amb aquesta i, també, contra el poderós sense miraments, però on la bugada la fa cadascú a casa seva sense interferències. En un món on sempre hi ha algú que fa la guerra per ideals sense atènyer a les conseqüències, un bri d’esperança se’ns obre per sobreposar-se al dolor, els obstacles, les pèrdues, les dificultats... Sentiments i sensacions ens provoca i commouen amb la seva càrrega profunda.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"El mestre" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!