El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

El mestre i Margarida

Editorial: 
Alianza
Gènere literari: 
Any d'edició: 
1966
Valoració dels usuaris: 
8.5/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

El llibre transcorre l'any 1930 a la ciutat de Moscú, el diable apareix a la ciutat sota la forma d'un professor de ciències ocultes. A partir d'aquest moment començaran a passar fenòmens que canviaran la vida dels habitants de la ciutat.

Una de les persones afectades és Margarida, a qui el diable li proposa una oferta: a canvi de la seva companyia en una festa, ell alliberarà al seu estimat, el Mestre, que està tancat en un centre psiquiàtric per una obra que va escriure. Margarida accepta l'oferta...

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

És un dels llibres que més he gaudit al llarg de la meva vida. El vaig haver de llegir per un curs de literatura eslava de la Universitat, i em va enamorar.

Darrera d'aquesta història hi ha una crítica voraç al règim stalinista d'aquell temps a Rússia, aquestes crítiques al règim van fer que Bulgàkov fos vigilat constantment pel règim.

Molt recomanable.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "El mestre i Margarida"

Totalment d'acord . És un llibre extraordinari. diferent, molt original, divertit, delirant, però també molt filosòfic i profund Que analitza tant la història política així com les de l'individu particular per se i sota les circumstàncies político socials

Aquest estiu vaig veure el muntatge que en va fer la Complicité dirigits per Simon Mc Burney un dels directors i una de les companyies més importants del moment. Una passadaaa de bo. Ens vam quedar amb la boca oberta.. Crec que ja en vaig parlar. Actors, llums, escenografia, tot. Una meravella. Si tornessin no us ho perdeu si podeu.

Us adjunto un enllaç

http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/4191490

També en va fer un muntatge en Pep Tossar que no vaig veure , pertò que segur que estava molt bé.

Us deixo una crítica que parla de tots dos muntatges per si us interessa,

www.nuvol.com/.../la-companyia-complicite-enlluerna-amb-master-a...

Maria Jesús

Doncs apuntat queda a la llista de pendents preferents.

 

Salutacions!

Margalida

El vaig llegir fa molts anys, i també el recordo com un llibre que em va marcar. Em va sorprendre molt. Però també he de reconèixer que no l'he tornat a llegir i que no estic segura que m'agradés rellegir-lo.

Moscou, anys 30. El diable arriba a la ciutat acompanyat del seu seguici, fent-se passar per un professor de ciències ocultes. Gràcies a la seva presència, comencen a tenir lloc tota mena de fenòmens que trasbalsen la vida d'aquells que resulten més sensibles a la seva influència. Margarita és convidada a acceptar un pacte, a canvi d'ajuda per alliberar el seu amant, un escriptor que ha estat reclòs en un psiquiàtric per haver escrit una novel·la crítica amb Stalin. El pacte, lluny de ser una condemna, resulta un alliberament per a Margarita.

[Hem traslladat el comentari de Dra. Cooper a la fitxa en català perquè era un llibre duplicat.

Equip QL]

És un dels meus llibres preferits des que el vaig llegir per primer cop. La sàtira política que fa és molt punyent.