El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

El clam silenciós de les muntanyes

Editorial: 
A4 edicions
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2012
Altres dades: 
isbn 978-99920-67-01-7
Valoració dels usuaris: 
4.5/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

L’hereu de cal Bellvís, antiquíssima casa pairal del poble de Solans, situat a la Vall d’Encamp, descobreix que el vessant del Cap de Rep, on s’assenta casa seva, no sempre ha estat la muntanya idíl·lica que semblava.

La casualitat el portarà a heretar el pes de la custòdia de secrets dels seus avantpassats. Aquests fets van succeir entre homes d’honor en època atapeïdes de misèries durant les quals, freqüentment, se solia actuar per ideals, i en conseqüència amb els temps, moltes vegades, la violència es manifestava paral·lelament oposada a les veritables personalitats dels protagonistes.

De l’edat mitjana als temps actuals, passant per la Guerra Civil Espanyola i un incipient projecte d’independència de Catalunya, els cims majestuosos de la serralada dels Pirineus resten com a testimonis muts d’episodis de la història que es generen al llarg dels temps. Els seus cims i valls els guarden i els seguiran conservant indefinidament, en silenci, dins les seves entranyes.

Quina relació poden tenir el que avui coneixem com “l’Or de Moscou”, amb l’hereu d’una casa pairal andorrana, amb un noble càtar, i amb la independència de Catalunya?

Aquest somni de màxima actualitat, fins a dia d’avui inabastable pel poble català, no sempre ha estat només un somni.

En aquesta novel·la descobrireu que durant la guerra civil espanyola, en un racó de les muntanyes dels Pirineus, uns homes poc corrents van estar molt a prop d’aconseguir-lo...

Joan Janer Rossell, nascut el 1957 a Encamp, es descriu a si mateix com un no escriptor a qui li agrada escriure. La seva primera novel·la, del gènere de ficció, El misteri de la pluja de foc, li donà un reconeixement en el món literari d’Andorra i els Pirineus. Gairebé tres anys després, el seu amor i la passió per la muntanya l’han portat a escriure la seva nova creació, una entretinguda novel·la basada en un rerefons històric que no deixa indiferent a ningú.

 

 

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

 

En aquesta novel·la que és mou entre l’actualitat, l’època medieval i, sobretot, la guerra civil, hi trobem una bona recreació d’una cacera d’isards, un nus aventurer i èpic, amb el rerefons de l’or, en plena guerra i uns orígens, amb una mica de llegenda, ens embolcallen, en el marc majestuós de les muntanyes pirinenques, una entretinguda narració.

 

 

Etiquetes: 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

"El clam silenciós de les muntanyes" encara no té comentaris, sigues en primer en comentar!