El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

El circ de la nit

Editorial: 
Columna
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2012
Valoració dels usuaris: 
7.2/10
Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 
Aquesta vegada em vaig fiar del meu olfacte a l’hora de triar comprar aquest llibre. Potser hi va contribuir el disseny de la coberta  que em suggeria el seu contingut. He de dir que vaig estar encertat.   

Una lectura francament deliciosa. És una novel·la fantàstica, no tant sols per com està escrita sinó també per la seva temàtica, plena de fantasia i creativitat. No gaire apte per mentalitats pragmàtiques que no poden deslliurar-se de la lògica.

L’acció transcorre amb el canvi del segle XIX  al XX, en escenaris màgics, surrealistes, totalment onírics, d’una gran bellesa estètica i alhora amb  un punt sinistre.  Els fets s’estableixen en una cronologia, on  l’autora ens planteja el binomi "causa-efecte"  planejant  constantment sobre la narració. Els personatges tenen unes capacitats fora del corrent,  però traspuen humanitat,  amb els seus egoismes, compromisos, dependències i una gran generositat. Tot forma part d’un repte que no han triat,  però que els condiciona constantment.

Podria ser el guió d’una pel·lícula dirigida per Tim Burton

 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "El circ de la nit"

L'has fet interessant Josep especialment quan dius que no està fet per mentalitat pragmàtiques que no es poden deslliurar de la lògica. Un reclam bén temptador.

Salutacions!

Margalida

Aquest llibre el vull JA! smiley
Gràcies pel magnífic comentari Josep M!

Molt bona proposta! Personalment, és un llibre que em va fascinar. Té la capacitat d'arrossegar-te a un món d'incerteses i d'una bellesa fràgil i espectacular...

Es un llibre increible. Com molt be descriu en Josep. A mi em va encantar. El recomanu moltissim

Fa poc el Josep Maria es lamentava que aquest gran descobriment que havia fet del llibre  no hagués tingut gaire repercussió. Doncs bé. Si que n'ha tingut l'acabo de llegir i estic completament d'acord amb el que comentes molt encertadament

Al principi, em semblava una mica Harry Potter i pensava ai no ho sé , no ho sé, però poc a poc em vaig anar endinsant en les pàgines que em vam arrossegar cap a les veles i espais d'aquest circ ple de poesia màgica i filosòfica, desbordant d'imaginació. Un llibre que té a més a més l'al·licient de ser molt original i de ressituar-nos dins la fantasia, la il·lusió i l'emoció de la infància. Crec que aquest circ del somni, fa que ens  preguntem si la ciència en realitat no és màgia? 

Per altra part, ens planteja els temes eterns: si es pot ordenar el caos del món i de la creació? Si en realitat la creació del món no és res més que una aposta? Si som uns titelles en mans d'un titellaire creador? Si  tot està planificat i  si podem lluitar contra el destí.

L'amor, la bellesa, la poesia i perseguir un somni són la força que ens ajuda a seguir endavant a  superar tots els obstacles, els elements alquímics que produeixen felicitat i  donen un sentit a aquest circ de la vida que segons Calderón no és més que un somni.

Una bona recomanació que considero també molt adient per lectors joves i molt joves.  Gràcies Josep Maria

Maria Jesús

Celebro molt que t'hagi agradat tant com a mi i que comparteixis amb nosaltres les teves impressions.