El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió 2.0

Curs de feminisme per microones

Autor/s: 
Editorial: 
Ara Llibres
Gènere literari: 
Any d'edició: 
2016
Altres dades: 
Valoració dels usuaris: 
9/10
Sinopsi. Explica'ns l'argument del llibre: 

Un cop sobre la taula per reforçar el paper del feminisme en la nostra societat. Sense embuts, sense mitges tintes, sense por. Amb humor. Imprescindible, urgent i en vena. Un curs de feminisme exprés, amb raons i arguments, dades i exemples, i, també, humor, ironia i un punt de sarcasme. Una obra necessària que denuncia el masclisme encobert en tots els àmbits de la nostra vida quotidiana –l’educació, la llengua, la cultura, els mitjans de comunicació, la política...– i que crida a fer-li front d’una manera radical: amb una revolució, la revolució feminista del segle XXI que ho canviarà tot, perquè canviarà les dones.

Natza Farré s’erigeix com una veu reivindicativa, entusiasta i rebel que escriu, des de l’inconformisme més absolut, que les dones han de ser feministes per naturalesa, pel simple fet de ser dones. Si no ho són, aquest llibre les acabarà de convèncer. Només així podran canviar el món.

Opinió sobre el llibre i/o comentaris: 

Millor amb humor, com ha fet Natza Farré en aquest curs de feminisme ràpid (“per microones”): emprar la ironia sempre que ha pogut o s’ha escaigut, per llevar-li “ferro” a un assumpte tan cridanerament injust com el masclisme i el patriarcat, que ens afaiçona des de ben petits/ petites. Natza ens hi demostra que és una gran “cuinera per microones”, endolcint-nos els plats més agres i amargs que els més “mascles” fan empassar tot sovint als qui no són o no pensen com ells. Un ‘manual d’autoajuda’ per aprendre o repassar l’enorme discriminació envers el sexe no mascle que ens tenalla tota la vida i en la qual tots hi participem, per acció, submissió u omissió. Una obra ben recomanable per aquells/es que no s’havien adonat d’una qüestió tan cabdal com aquesta i també per a convençuts i militants feministes, ja que, gràcies a la mestria de l’autora, es fa ben llegidora. Tot i semblar un llibre per a dones, ho és també per a homes, perquè, com diu l’autora, si les dones haurien de ser feministes per naturalesa, els homes també hauríem de ser-ho si defensem els drets humans. Molt recomanable.

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "Curs de feminisme per microones"